Register

A password will be e-mailed to you.

Štúdio Naughty Dog už dlhé roky tvorí tie najlepšie exkluzívne titulu pre konzoly Sony PlayStation. Stvorili legendárneho Crasha Bandicoot, potom prišli s dvojkou Jak & Daxter, no tú najväčšiu pozornosť na seba strhli sériou Uncharted a post-apokalyptickým titulom The Last of Us. Nejeden hráč pritom považuje túto hru za to najlepšie, čo ponúkla predošlá konzolová generácia. A vývojári majú skvelo našliapnuté k tomu, aby sa podobné tvrdenie spojilo aj s pripravovaným The Last of Us Part II.

Spoločnosť Sony už pred E3 avizovala, že ich tohtoročná prezentácia bude oproti predošlým rokom iná. Nešlo o ukázanie hier, ktoré niekedy v budúcnosti možno raz prídu, ale na aktuálne hry z ich portfólia. Pozornosť sa upriamila na The Last of Us Part II, Ghost of Tsushima, Death Stranding a Marvel’s Spider-Man. Samozrejme, došlo i na nejaké prekvapenia, no tieto štyri menované tituly tvorili gro celej tlačovej konferencie.

Tá sa aspoň v úvode netradične konala v kostole, kde bola jedinečná atmosféru. V porovnaní s napríklad Microsoftom, ktorý stavil na naozaj veľkú show od samého úvodu išlo o zaujímavú zmenu. Hneď prvý blok patril už spomínanému The Last of Us Part II, ktorý dozaista patrí medzi najočakávanejšie exkluzivity pre konzolu PlayStation 4.

Štedrá, viac ako desať minút dlhá ukážka síce začína v príjemnom prostredí a počas zábavy, kde nechýbajú ani intímnejšie zábery, no v sekunde je všetko inak a Ellie, ktorá za ostatné roky dospela sa vrhá do boja.  Ako si možno s videa všimnúť, graficky je na tom hra naozaj výborne a bude žmýkať každý zlomok výkonu z aktuálnych konzol od Sony. Nechýba množstvo zaujímavých detailov ako vyťahovanie šípov z tiel nepriateľov, zo samotnej Ellie, či zakrývanie si rán po zásahu. Od posledného stretnutia s Ellie je vidieť, že ju život zmenil. Z hlavnej hrdinky pokračovania ide strach, čo ostatne zaznie aj v samotnom videu. S nepriateľmi sa totiž kedysi krehké dievča vôbec nepára. Viac však už vo videu, ktoré nám spoločnosť Sony naservírovala počas svojej tlačovky.

Zdroj: tlačová konferencia Sony

Komentuj!