Register

A password will be e-mailed to you.

Videoherná sezóna je už v plnom prúde a svedčí o tom ďalšia várka veľkých hier, ktorých sa dočkáme v rámci októbrovej ponuky. Vybrať iba niekoľko najzaujímavejších titulov bol rozhodne oriešok, pretože výber bol tentoraz mimoriadne silný. Čo konkrétne prinesie október 2017?

Forza Motorsport 7 (PC, XBO)

3. október

Hneď začiatok mesiaca prinesie jednu z najznámejších značiek od Microsoftu. Pretekárska séria Forza Motorsport, spolu so spin-offmi Horizon, si neustále drží mimoriadne vysokú úroveň, preto máme veľké očakávania aj od najnovšieho dielu. Už prvé ukážky odhalili naozaj nádhernú vizuálnu prezentáciu tohto titulu a vo svetle slabších exkluzivít určených na konzolu Xbox, musí Forza Motorsport 7 o to viac ukojiť hladných fanúšikov. Tento zábavný mix simulácie a arkády má však súdiac podľa dostupných informácií skvele nakročené k ďalšiemu triumfu u recenzentov aj hráčov.

Middle-earth: Shadow of War (PC, PS4, XBO)

10. október

Pri prvom dieli z roku 2014 vývojárske štúdio Monolith rozhodne nestálo pred takými očakávaniami ako teraz. Ich minulý počin s podtitulom Shadow of Mordor sa totiž zaradil medzi najlepšie hry roku a tentokrát budú musieť autori prekonať svoj tieň. Mediálna kampaň nás správne navnadila a predstavila rozšírenie originálneho systému Nemesis. Tešiť sa môžete na ďalšie dobrodružstvo Taliona v známom fantasy svete, kde si okrem iného užijete aj spoločné akcie so spojencami. Uvidíme, ako hru poškodia negatívne reakcie na pridanie mikrotransakcií a kontroverziu so zosnulým kolegom vývojárov, ale hra by mohla dopadnúť rovnako dobre ako jej predchodca.

The Evil Within 2 (PC, PS4, XBO)

13. október

Bethesda ako vydavateľ nemá práve nadutý mešec s hrami, o to viac je však sympatické, že sa jedná o známe tituly. Ich survival horor z roku 2014, The Evil Within, sa dočkal pozitívnych reakcií a je preto rozhodne dobre, že hru obohatí aj pokračovanie od pôvodných autorov. V ňom nadviažeme na príbeh hlavnej postavy, detektíva Sebastiana Castellanosa, ktorého misia bude tentokrát o poznanie osobnejšia. Opäť nás zrejme bude čakať hutný zážitok v snovom prostredí plnom vražedných stvorení, takže sa nechajme prekvapiť, aké hrôzy si pre nás autori pripravili tentokrát.

Gran Turismo Sport (PS4)

17. október

Áno, je to tak. Konečne vyjde plnohodnotný diel legendárnej pretekárskej sére Gran Turismo, na ktorý hráči na PlayStatione tak dlho čakali. Či sa čakanie vyplatí, si zatiaľ netrúfame tvrdiť a bude rozhodne zaujímavé sledovať priamy súboj dvoch výkladných exkluzivít pre najrozšírenejšie herné konzoly. Autori avizovali, že hlavný dôraz bude kladený na hru viacerých hráčov, čo môže byť dvojsečná zbraň. Bez poriadneho singleplayeru si totiž môžu odrezať veľkú časť hráčskej základne.

Assassin’s Creed: Origins (PC, PS4, XBO)

27. október

Po ročnej pauze je tu opäť séria Assassin’s Creed a pre viacerých hráčov aj vytúžený staroveký Egypt. Vývojári avizovali, že prestávku využili na väčšie zmeny v hrateľnosti, čo sa však z prvých ukážok príliš nepotvrdilo. Mierne rozpačité dojmy sme mohli sledovať aj po veľkých herných výstavách a je teda otázka, či zmena súbojového systému a historického prostredia bude stačiť na to, aby sme si hru užili rovnako ako svojho času výborný druhý diel. Základ totiž bude zrejme veľmi podobný zabehnutým koľajám.

Wolfenstein II: The New Colossus (PC, PS4, XBO)

27. október

Takpovediac sčista-jasna sme si mohli v roku 2014 pod taktovkou štúdia MachineGames vychutnať výborný návrat B. J. Blazkowicza. Alternatívna budúcnosť fašistickej nadvlády zjavne stále tiahne a druhý diel by mal nadviazať na nastolený úspech toho prvého, ktorý sa radí medzi najlepšie FPS posledných rokov. V dnešnej dobe je sympatická snaha priniesť kvalitný obsah pre hru jedného hráča vítaná s nadšenými hlasmi a my sa k nim rozhodne radíme tiež. Na okupovanú pôdu USA sa však dostaneme až v závere mesiaca, takže si budeme musieť počkať ešte o niečo dlhšie.

Fanúšikov RPG 17. októbra určite poteší ELEX (PC, PS4, XBO) od tvorcov legendárnej série Gothic. V rovnaký deň dostanú hneď dvojnásobnú nálož, pretože oficiálne vyjde aj dlhšie očakávaný South Park: The Fractured but Whole (PC, PS4, XBO). Z trocha iného súdka potom bude WWE 2K18 (PS4, XBO, NS), ktoré sa taktiež objaví 17. októbra. Októbrová ponuka skrátka vyzerá viac než dobre. Na konci mesiaca, konkrétne 27. októbra, sa prívrženci Nintenda môžu tešiť na Super Mario Odyssey (NS).

Komentuj!