Register

A password will be e-mailed to you.

Posledné dva diely populárnej značky Assassin’s Creed, teda Origins a Odyssey, sa dočkali zaujímavej novinky. Presnejšie šlo o takzvaný Discovery Tour mód, ktorý vývojári z francúzskeho Ubisoftu implementovali do hrania úplne po prvýkrát v roku 2018, pričom vtedy ste sa zúčastnili rozsiahlej prednášky o Egypte. Obidve Discovery Tour hry vyšli samostatne a sú aktuálne k získaniu bezplatne.

Ak by ste o tejto zaujímavej inovácii doposiaľ nepočuli, vedzte, že hovoríme o výhradne edukačnom projekte, ktorý vás v jednom prípade prevedie históriou starovekého Egypta, v druhom zasa Grécka. Nemusíte nikoho zabíjať a vlastne kompletná hrateľnosť, na ktorej sú postavené hry zo série Assassin’s Creed, tu nefiguruje. Primárne môžeme hovoriť o výbornej virtuálne učebnici histórie, ktoré zaujme i náročného mladého diváka, či hráča.

Ak teda prahnete po histórii, avšak akčný gameplay, RPG prvky a lodné bitky vám príliš nevoňajú, Discovery Tour je dokonalým príkladom sily herného média v rámci súčasného vzdelávania. Čakajú na vás hodiny a hodiny pútavých prednášok, cestovania a vizuálne úchvatného učenia sa, ktoré je zábavou a nie iba nudným čiernobielym textom. Tieto projekty sú navyše pomerne rozsiahle, nakoľko sa venujú rôznym vojnám a konfliktom, bežnému životu v tých dobách a, dokonca, aj mýtom, ktoré súvisia s daným historickým obdobím. Ako sme už napísali vyššie, ide o pedantne spracovanú virtuálnu učebnicu, do ktorej má zmysel sa zahryznúť a venovať jej čas.

Ako sa aktuálne dostane k týmto hrám zdarma? Je to jednoduché, stačí vlastniť, počítač, mať Uplay účet a prihlásiť sa doň prostredníctvom aplikácie, prípadne internetového obchodu. Ponuku oboch Discovery Tour projektov nájdete prostredníctvom tohto linku. Neváhajte ale dlho, nakoľko táto akcia vyprší presne 21. mája 2020 a následne vás obe virtuálne učebnice vyjdú na pekný peniaz. Záverom vám teda prajeme príjemné ponorenie sa do starovekej histórie a dúfame, že zábavnou formou nadobudnete množstvo nových poznatkov, o ktorých ste doposiaľ ani len netušili.

Zdroj: news.ubisoft.com

Komentuj!