Register

A password will be e-mailed to you.

Hry s pretekárskou tematikou sú u hráčov veľmi populárne. Hoci väčšina preferuje arkádovo ladené tituly, nájdu sa aj hráči, ktorí túžia po hardcore simuláciách. Občas sa takýchto hier dočkáme, stačí uviesť napríklad Assetto Corsa, prípadne Project CARS, no zástupcov tohto žánru je samozrejme omnoho viac. Posledný menovaný titul, teda Project CARS už tento rok dostane pokračovanie, ktoré by malo hráčom túžiacich po reve motorov priniesť novú porciu zábavy.

Ako to už býva pri pokračovaniach, druhý diel Project CARS by mal byť väčší, lepší a krajší, ako jeho predchodca. K dispozícii bude viac ako 170 licencovaných vozidiel, cez 60 tratí, no okrem klasických okruhov máme počítať aj s rallycrossom, ktorý hru určite spestrí. Zabudnúť nemožno ani na IndyCar, no k tomu zatiaľ bližšie informácie nemáme.

Úplne nový bude aj online turnajový režim, ktorý si vyžiadali priamo fanúšikovia. Tento umožní hráčom vytvárať, prípadne sa pripájať k už existujúcim pretekárskym ligám. Podpora pre eSport bude dostupná už pri vydaní, integrovaný bude aj streaming, no podobných funkcií má byť omnoho viac, avšak podrobnejšie informácie dostaneme neskôr.

Hra bude podľa slov autorov disponovať 24 hodinových cyklom počasia, takže sa počas pretekov určite prihodí nejedna zmena. Chýbať nebude ani LiveTrack systém, tentokrát vo verzii 3.0, ktorá bude responzívne prispôsobovať jazdný model podľa počasia, povrchu a celkových podmienok.

Hra sa objaví na pultoch obchodov niekedy ku koncu roka 2017, pričom neobíde žiadnu aktuálnu platformu (PC, PS4 a Xbox One). Pokiaľ tužíte po maximálnej možnej obrazovej kvalite, budete musieť vlastniť skutočne nadupané železo, pri ktorom aj počítače z NASA budú blednúť závisťou, nakoľko Project CARS 2 budú podporovať rozlíšenie až 12K (t.j. 6480p, čo predstavuje 11520×2160 pixelov). Okrem toho bude hra podporovať aj VR, čo hráči asi uvítajú viac, ako spomínané 12K rozlíšenie. Čo máte radšej vy? Preferujete skôr simulácie, alebo dávate prednosť arkádovo ladeným hrám, ako napríklad Forza Horizon 3? Dajte nám vedieť do diskusie.

Komentuj!