Register

A password will be e-mailed to you.

Blizzard dnes odbitím polnoci vydal očakávanú expanziu pre Hearthstone: Mean Streets of Gadgetzan je oficialne vonku. Ako vyzeral jeho launch?

Na 2.12, Blizzard pripravil launch novej expanzie do kartovej hry Hearthstone pre európske servery. Ide v poradí o štvrté rozšírenie, ktoré sa nepodáva formou adventúry, ale v podobe balíčkov. Ako napovedá aj názov, expanzia je zasadená do prístavného mestečka Gatgetzan. To je prehnité miestnou mafiou, ktorá je tvorená troma rodinami. Grimy Goons, sa zameriavajú na triedy Paladin, Hunter a Warrior. Ich kartový pool sa potom zameriava skôr na zväčšovanie minionov na ruke a vo výsledku ide skôr o primitívnych, no silných bijcov. Naproti tomu, klan Jade Lotus využíva triedy Druid, Rogue a Shaman. Ide o sofistikovanejších zabijakov, ktorí sú pripravení zaútočiť z tieňa a navyše nemajú problém vytasiť rastúcich golemov. Posledná odnož je tvorená Kabalmi, ktorý využívajú Mágov, Priestov a Warlockov a celkovo sa prezentujú hlavne mágiou.

hearthstone-mean-streets-of-gadgetzan-expansion

Expanzia prináša 132 nových kariet a prvotné analýzy profesionálnych hráčov naznačujú spomalenie a úplnú zmenu méty. Minimálne aggro už neuvidíme v podobe facehuntera. Expanzia je z môjho pohľadu veľmi vydarená, či už dizajnom kariet, tak aj príbehovým pozadím, nakoľko hra si priam žiadala trocha temnejšiu atmosféru. Okrem kariet samozrejme pribudol aj nový board, ktorý reprezentuje mestečko.

mean_streets_crime_families1-830x518

Vydanie expanzie sa bohužiaľ nenieslo v ideálnom duchu. Najprv boli hráči hrajúci na európskych serveroch pre časové pásmové posuny ukrátení o jeden deň sezóny, čo v konečnom dôsledku môže znamenať podstatný rozdiel v rebríčkoch. Následne sa objavili informácie od amerických hráčov o tom, že packy hádžu o 33% viac tri-class kariet, na čo Blizzard pomerne promptne zareagoval a Američania dostali ako vyrovnanie bonus k zakúpeným packom, ktoré sa rozrástli o 33%. Tento problém nakoniec vyústil v posun vydania pre zvyšok sveta. Ázijskí hráči sa dostali k expanzií tak isto pred polnocou nášho času. A nakoniec prišla na rad Európa, avšak miesto pôvodného času vydania o 00:01 sa podarilo expanziu vydať až o dve hodiny neskôr. Neoficiálne štatistiky pritom tvrdia, že najviac hrajúcich hráčov majú práve európske servery. Nuž nám neostáva nič iné ako dúfať, že podobné scenáre sa už nebudú v budúcnosti opakovať minimálne v prípade Hearthstone. A čo vy? Máte už pripravené nové decky?

 

Komentuj!