Register

A password will be e-mailed to you.

Mikuláš Podprocký pôsobil ako umelecký riaditeľ pre stredoveké RPG Kingdom Come: Deliverance od Warhorse Studios, a odvtedy spoločne so svojim bratom Tomášom už tri roky vo voľnom čase pracujú na zaujímavej dobrodružnej RPG hre Scribe. Tá v sebe kombinuje štýl retro plošinovky a point and click adventúry s krásnou grafikou a bohatou hrateľnosťou.

Hráte v nej za pisára, ktorý utečie z ostrovného kláštora a vydáva sa na výpravu za znovuobjavením skutočnej histórie kontinentu. Tú totiž vládnuca moc postupne ničí tak, že prepisuje dejiny a premaľováva umenie a akékoľvek štúdium, či dokonca uchovávanie kúskov skutočnej histórie sa považuje za zradu cisára a trestá sa smrťou.

“Naším zámerom je vytvoriť bohatú RPG hru, ktorá v sebe spája všetko, čo máme radi zo starých point-and-click adventúr, akčných hier a logických plošinoviek z konca 80. rokov, a to všetko bez obmedzení starej technológie a so silným dôrazom na prieskum sveta,” opisujú obaja bratia svoj vysnívaný projekt. Ten je ešte len v rannom štádiu a tvorcovia sa rozhodli získať financovanie aj prostredníctvom Kickstarteru.

Komentuj!