Register

A password will be e-mailed to you.

Počas The Game Awards 2023 došlo k oznámeniu rozšírenia pre God of War Ragnarök, ktoré dostalo názov Valhalla. Od vydania ubehol už rok, pričom za danú dobu sa predalo cez 15 miliónov kópií, čo je úctyhodné číslo a pre PlayStation Studios určite krásny míľnik, ktorý v budúcnosti ešte väčšmi poskočí vďaka vydaniu na PC, ako sa stalo aj v prípade predošlého dielu. O porte na osobné počítače však zatiaľ oficiálne nepadlo ani slovo, a preto sa poďme pozrieť na DLC Valhalla, ktoré dostanú hráči ako odmenu za ich podporu úplne zdarma, navyše už budúci týždeň.

V PlayStatione sa, pravdepodobne, v poslednej dobe zaľúbili do roguelite, keďže i rozšírenie God of War Ragnarök: Valhalla bude postavené na spomínanom žánri. Po plnokrvnom roguelike titule Returnal a roguelite No Survivor režime v remasteri The Last of Us: Part II tak ide už o tretí zárez v ich portfóliu, ktorý koketuje s opakovaním cesty po smrti s rôznymi premennými. Špekulácie síce hovorili, že sa pripravuje príbehové rozšírenie s Atreom v hlavnej úlohe, no ak tomu tak skutočne je, zatiaľ sme sa oznámenia nedočkali.

Hoci God of War Ragnarök: Valhalla bude epilógom k udalostiam hry God of War Ragnarök, nejde vyložene o príbehový doplnok. Sledovať budeme opäť titulnú postavu tejto série (Kratos) na hlboko osobnej a reflexívnej ceste. Ak ste zatiaľ Ragnarök nedokončili, preskočte na nasledovný odsek, keďže nasledujúca veta obsahuje spoiler zo záveru, no pre ozrejmenie o čo vo Valhalle pôjde, je dôležité daný fakt uviesť. Dej sa totiž bude odohrávať po rozhodujúcej bitke proti Odinovi a synovom odchode na vlastné dobrodružstvo.

Kratos sa vydá na cestu, o ktorej si predtým nemyslel, že je možná. Privedený k tajomným brehom Valhally, sprevádzaný len Mimirom, vstúpi Kratos do jej neznámych hlbín, aby prekonal skúšky vo svojom vnútri a čelil ozvenám svojej minulosti.

Tím v štúdiu Santa Monica si dal za úlohu vytvoriť niečo odlišné od všetkého, čo doteraz v histórii God of War robili. God of War Ragnarök: Valhalla tak bude oslavou súbojového systému, ktorý poznáme a milujeme z God of War Ragnarök, no spojí ho s novými, experimentálnymi prvkami inšpirovanými žánrom roguelite. Každý pokus bude skúškou a mal by povzbudiť k tomu, aby sme ovládli rôzne aspekty Kratovho arzenálu, keď budeme čeliť novým kombináciám nepriateľov a rôznym prekvapeniam na tejto ceste.

God of War Ragnarök: Valhalla ponúkne päť náročnosti, ktoré boli špeciálne vytvorené a prispôsobené jedinečnej hrateľnosti DLC. Každé nastavenie náročnosti zvyšuje odmeny, ktoré získate v boji, no ak svoje schopnosti preceníte, môžete medzi úrovňami náročnosti voľne prepínať medzi jednotlivými pokusmi.

God of War Ragnarök: Valhalla je oddelený zážitok od God of War Ragnarök, takže sa nemusíte obávať, že by ste do hry vstúpili bez určitých vylepšení, vybavenia alebo postupu v príbehu. Ak sa vám zdá, že DLC znie zábavne, môžete doň kedykoľvek naskočiť. Ak sa však obávate príbehových alebo herných spoilerov, odporúčame vám najprv dokončiť príbeh God of War Ragnarök, pretože God of War Ragnarök: Valhalla slúži ako epilóg tohto príbehu. Pokiaľ by ste sa chceli dozvedieť viac, na PlayStation.Blog nájdete ešte niekoľko dodatočných informácií, no to najdôležitejšie je, že rozšírenie Valhalla vyjde už 12. decembra, čiže najbližší utorok.

Zdroje: The Game Awards 2023, PlayStation.Blog

Komentuj!