Register

A password will be e-mailed to you.

Aktuálny december určite nepatrí medzi tie silnejšie mesiace, aspoň čo do ponuky videoherných titulov. V dnešnom špeciály sme sa pozreli na tie podľa nášho názoru najzaujímavejšie, ktoré, hoci sa určite nezaradia medzi hity roka, majú potenciál osloviť aspoň nejakú skupinu hráčov. Na čo sa teda môžeme tešiť v tohtoročnom decembri?

Disney Dreamlight Valley
Žáner: Simulátor
Platformy: PC, Nintendo Switch, PlayStation 4, PlayStation 5 a Xbox One
Vývojár: Gameloft
Dátum vydania: 6. december 2023

Relaxačný simulátor Disney Dreamlight Valley ponúka množstvo postavičiek zo svetov od štúdii Disney a Pixar. Budete plniť úlohy a zúčastňovať sa zábavných aktivít v pôvodne idylickom údolí Dreamlight Valley. To bolo miesto, kde žili v harmónii tieto postavičky z filmov od Disneyho a Pixaru, až kým neprišlo k zvláštnej udalosti zvanej “Forgetting”, kedy sa po celom kraji rozrástli takzvané nočné tŕne a spretrhali nádherné spomienky, spojené s týmto kúzelným miestom. Obyvatelia údolia sa uchýlili do “Zámku snov“ a zostáva teda na hráčovi, aby objavil príbehy miestneho sveta a vrátil údoliu Dreamligh jeho stratené kúzlo.

Disney Dreamlight Valley bol vyše roka v predbežnom prístupe na Steame, ale teraz vychádza jeho plná verzia na všetkých populárnych platformách, vrátane starších PlayStation 4.

Warhammer 40,000: Rogue Trader
Žáner: RPG
Platformy: PC, PlayStation 5 a Xbox Series X/S
Vývojár: Owlcat Games
Dátum vydania: 7. december 2023

Nové RPG od štúdia Owlcat Games, ktoré stojí aj napríklad za sériou Pathfinder, sa odohráva v stále veľmi populárnom univerze Warhammer, konkrétne na odľahlom území nazývanom Koronus Expanse. Z izometrického pohľadu na dianie na hernej ploche budete v ňom z počiatku obhajovať záujmy zbožšteného Cisára, ale keďže sa autori chvália veľkou slobodou v rozhodovaní, môžete prejsť aj na druhú stranu a spolčiť sa s kacírmi. Keby vám nevyhovovala ani jedna z týchto strán, tak sa pokojne môžete stať aj nezávislým, pričom však netreba zabúdať, ani na ďalšie významné strany, ako je Inkvizícia.

Avatar: Frontiers of Pandora
Žáner: Akčná adventúra  FPS prvkami
Platformy: PlayStation 5, PC a Xbox Series X/S
Vývojár: Massive Entertainment
Dátum vydania: 7. december 2023

Avatar: Frontiers of Pandora od švédskeho štúdia Massive Entertainment je akčná FPS adventúra s otvoreným svetom založená na populárnej filmovej sérii Avatar. Budeme v nej v koži Avatara bojovať proti ľudskej armáde RDA a ochraňovať prírodu na novom kontinente zvanom Pandora, pričom sa za týmto účelom sa môžeme spojiť aj s tamojšími klanmi. Autori sľubujú lineárny príbeh, ktorý sa však má odohrávať v rozsiahlom otvorenom svete. Ten budeme objavovať z pohľadu vlastných očí, pričom niektoré herné prvky, ako je napríklad obsadzovanie základní RDA, trochu pripomínajú sériu Far Cry. Kontinent Pandora môžeme preskúmavať po vlastných nohách alebo aj cestovať na chrbtoch miestnych ochočených zvierat, pričom nesmie chýbať ani napríklad crafting.

Stargate: Timekeepers
Žáner: Taktická real-time stratégia
Platformy: PC
Vývojár: CreativeForge Games
Dátum vydania: 12. december 2023

V Stargate: Timekeepers sa zhostíme tímu špecialistov, ktorí sa majú nenápadne dostať za nepriateľské línie a skoncovať s hrozbou Goa’uldi. Ide teda o real-time taktický počin, inšpirovaný sériou Commandos, ktorý je však zasadeny do univerza Stargate SG-1, avšak samozrejme ponúka vlastný príbeh. Celkovo je pripravených až štrnásť dejovo prepracovaných misií, pričom všetko začne misiou Bitka o Antarktídu, kde sa predstaví náš tím hrdinov vedený Evou McCain. Tá sa vydáva vyjednávať spojenectvo s Unasmi proti novému vládcovi sústavy Dolusovi, bohužiaľ sa však aj s celým tímom ocitne vo väzení časovej slučky, z ktorej musí nájsť cestu von.

Ako to už v tomto žánri býva pravidlom, každá postava disponuje vlastnými schopnosťami, ktoré bude potrebné pre úspech každej misie kombinovať. K úspechu však bude treba plánovať všetky svoje kroky o niekoľko ťahov dopredu.

House Flipper 2
Žáner: Simulátor
Platformy: PC, PlayStation 5 a Xbox Series X/S.
Vývojár: Frozen District
Dátum vydania: 14. december 2023

House Flipper 2 z dielne štúdia Frozen District so sebou prináša nové herné mechaniky a zároveň vylepšuje tie, ktoré už poznáme z prvého dielu. Hlavnou novinkou je vylepšenie grafiky, vďaka ktorému bude váš vysnívaný dom vyzerať oveľa lepšie ako v prvej časti. Ocitneme sa v mestečku Pinnacove a našou úlohou bude renovovať staré a chátrajúce domy, poprípade vybudovať kompletne nové. Sandboxový režim, nám pomôže vytvoriť rovnako skutočné budovy, ako aj tie, ktoré práve vznikajú v našej fantázii.

Takže sme vám znova priniesli výber najzaujímavejších videoherných počinov, ktoré na nás chystá december. Hoci nepredpokladáme, že by niektorá z týchto hier prerazila do popredia, určtie si svoju fanúšikovskú základňu nájde. Ak náhodou máte nejakého iného videoherného favorita, na ktorého sme prípadne zabudli, môžete nás na neho upozorniť v komentároch.

Komentuj!