Register

A password will be e-mailed to you.

Hoci sa pripravovaný reboot sci-fi akčnej hry Perfect Dark dočkal prvého oficiálneho traileru ešte v roku 2020, na jeho vydanie si bohužiaľ počkáme ešte niekoľko rokov. Zatiaľčo väčšina hráčov očakávala predstavenie bližších informácií o tomto počine na tohtoročnej prezentácii E3, opak bol pravdou. Mnoho hráčov sa tak pýtalo, čo sa deje s ich očakávaným titulom a prečo neprichádzajú žiadne nové správy. Po dlhý čas nebolo možné priniesť uspokojivú odpoveď na túto otázku, až sa slávny herný web IGN rozhodol prelomiť bariéru mlčania a vypovedať, čo sa stalo s Perfect Darkom.

IGN tvrdí, že najväčším problémom Perfect Darku je fakt, že vývojári boli zbrklí a oznámili ho až príliš skoro. Až paradoxne pôsobí tvrdenie, že v čase, kedy vyšlo video z roku 2020 a ktoré videlo viac ako milióna hráčov, vývojári nemali žiadnu predstavu o tom, ako by hra mala vyzerať. Inými slovami, vývojári v tom čase nielenže nezačali na tomto počine pracovať, oni nemali ani len celkovú či všeobecnú koncepciu hry. Nad tým by sa však dalo mávnuť rukou, ak by tvorcovia od tej doby pokročili a na Perfect Darku sa prinajmenšom pracovalo. No ani to nie je pravdou a veci sa vraj od roku 2020 nikam nepohli. Tvorcovia zo štúdia The Initiative majú pohotovo pripravený súbor vysvetlení: pandémia COVID-19, či odchody kľúčových postáv vo vývoji sú iba jednými z mnoha prekážok, ktorým vývoj rebootu Perfect Dark čelil. V neposlednom rade sa hovorí nesúlade predstáv nižšie postavených vývojárov a ich vedenia o podobe výsledného produktu.

V každom prípade sa však situácia vraj začína obracať k lepšiemu, keďže do hry vstúpili viacerí tvorcovia zo štúdia Crystal Dynamics a konečne tak začali projekt posúvať dopredu. Perfect Dark by sa tak v aktuálnom čase mal nachádzať vo fáze predprodukcie. To je však stále len ranný či zárodočný stav, z čoho jednoznačne vyplýva, že ešte zopár rokov si na vydanie počkáme. Či sa veci skutočne zlepšili a či sa hry vôbec niekedy dočkáme teraz nemožno určiť. Isté však je, že pravdu sa dozvieme až v najbližších rokoch a nie skôr.

Komentuj!