Register

A password will be e-mailed to you.

Séria Metal Gear Solid patrí medzi to najlepšie v rámci stealth žánru, dokonca môžeme povedať, že ide o zakladateľa žánru, keďže prvý Metal Gear z roku 1987 je považovaný za vôbec prvú stealth hru. Každý nový diel od Metal Gear Solid bol považovaný za udalosť, až do neslávneho odchodu Hidea Kojimu z Konami. Už dlho sa hovorilo, že séria sa vráti a vo vývoji je remake, no úniky sa rozchádzali v tom, či sa modernizácie dočká prvý Metal Gear Solid, alebo Metal Gear Solid 3: Snake Eater, ktorý je mnohými fanúšikmi považovaný za vrchol značky. Po PlayStation Showcase v tom máme jasno, Snake sa vráti v remaku tretieho dielu.

Nepôjde však o Metal Gear Solid 3: Snake Eater, Konami pozmení názov a po novom si zahráme Metal Gear Solid Δ: Snake Eater (inak aj Metal Gear Solid Delta: Snake Eater). Hoci nám oznamovací trailer neukázal zo samotnej hry nič, i tak ide o veľkú udalosť. Pochopiteľne, na remaku sa nepodieľa Hideo Kojima, no vývojári sľubujú, že príbeh hry sa nezmení, vrátia sa i dabéri z pôvodnej hry, no nejaké novinky nás predsa len čakať budú, keďže od vydania pôvodnej hry ubehne budúci rok 20 rokov. I preto bude dávať zmysel, ak titul dorazí v roku 2024 ako oslava spomínaného výročia.

Po prezentácii sme dostali ešte sériu screenshotov, ktoré prezrádzajú, ako hra bude vyzerať, no Naked Snake sa na nich neukazuje. I tak však možno smelo prehlásiť, že oficiálne obrázky vyzerajú výborne. Hoci sa pred oznámením špekulovalo, že aspoň na nejaký čas pôjde o exkluzivitu pre PlayStation 5, nebude to pravda a titul tak dorazí na PC, PlayStation 5 a Xbox Series X|S. Snáď vývojárov nebude Series S brzdiť svojim výkonom, no to sa dozvieme až po vydaní.

Zdroj: PlayStation Showcase, Twitter

Komentuj!