Register

A password will be e-mailed to you.

Lara Croft je už nejakú dobu na odpočinku, avšak o ďalšom titule sa predsa len nejaký ten piatok rozpráva. Najnovšie bolo prezradené, že ostrieľaná archeologička dorazí ešte v priebehu súčasného februára, nepôjde ale o veľký titul ako by si mnohí nepochybne priali.

Možno si spomínate, že pred viac ako dvomi rokmi bol predstavený projekt s názvom Tomb Raider Reloaded. Vtedajšia ukážka bola málovravná a v podstate len lákala na drobnejší projekt s ústrednou ženou v hlavnej úlohe. Súčasne autori prisľúbili, že počin dorazí v roku 2021. Tento termín ale evidentne nestihli a projekt oficiálne vyjde až 14. februára 2023, čiže na deň narodenia legendárnej akčnej hrdinky.

Nový trailer (priložený vyššie) nám umožní nahliadnuť aj za oponu hrateľnosti, takže sa dozvedáme, že v Reloaded budeme prebiehať cez rôzne miestnosti posiate nebezpečnými (častokrát známymi) protivníkmi a hádankami. Dianie sledujme z izometrického pohľadu a grafické stvárnenie je výrazne štylizované. Obdobné rozhodnutie bolo nepochybne učinené práve kvôli tomu, že nie každé mobilné zariadenie disponuje adekvátnym výkonom na spustenie náročnejšieho projektu s modernejším vizuálnym spracovaním.

Ešte je nutné zmieniť, že Tomb Raider Reloaded by mal disponovať rogue like prvkami a údajne komplexným systémov upgradov. Ani jedno zmienené nám ale aktuálne nebolo bližšie predstavené, čiže si budeme musieť počkať na oficiálny release. Samozrejme, niekoho možno zamrzí, že Lara sa zatiaľ nevrátila takpovediac v plnej zbroji, no minimálne nám to naznačuje, že takmer tridsaťročná značka je stále živá a Square Enix s ňou naďalej počíta. A to je pre ňu mimoriadne dobrá vizitka.

Komentuj!