Register

A password will be e-mailed to you.

Mafia je v hernom svete pojmom, najmä vďaka kultovému prvému dielu. I druhý diel sa tešil popularite, no s tretím už to také ružové nebolo. Následne prišiel remake prvej časti, ktorý klasiku zmodernizoval pre aktuálne publikum, no odvtedy ubehli už dva roky.

Medzičasom sa objavili správy, že vzniká prequel k prvej časti odohrávajúci sa na Sicílii, no to zatiaľ potvrdené nie je. Mimochodom, hru by mal poháňať Unreal Engine 5 a jej kódové označenie znie Nero. Aktuálne však prvá hra oslavuje 20. výročie od vydania, pri príležitosti čoho sa autori v obsiahlom rozhovore ohliadli za prácou, ktorú na značke zanechali.

Pre fanúšikov Mafie však asi najdôležitejšou správou z celého rozhovoru je, že v samotnom závere Roman Hladík, generálny riaditeľ štúdia Hangar 13 a vedúci produkcie potvrdil práce na novej hre Mafia. Zároveň dodal, že titul je ešte niekoľko rokov vzdialený a zatiaľ o ňom nemôže povedať nič, no pre fanúšikov je určite potešujúce už len to, že značka žije a počíta sa s ňou aj do budúcna.

Na samotný záver už len jedna vec – ak by ste si chceli spomínaný rozhovor prečítať, stačí zamieriť na odkaz prepojený s kartou nižšie.

Zdroje: VGC, Mafiathegame

Komentuj!