Register

A password will be e-mailed to you.

Ďalší mesiac so sebou prináša príval tých najrozličnejších videohier veľmi rôznorodej a nesúrodej kvality. My sme sa dnes pozreli na tie najzaujímavejšie, tie, ktoré majú potenciál zaradiť sa medzi hity tohto mesiaca. Čo nás teda čaká v tohtoročnom auguste?

Aj napriek tomu, že tvorcovia si na nás tento mesiac neprichystali žiadny výrazný AAA trhák, môžeme pokojne konštatovať, že nejeden tu uvedený, pripravovaný počin rozhodne stojí za pozornosť a má možnosť prejaviť výrazné kvality. Akčné RPG Thymesia zaujme najmä priaznivcov subžánru tzv. souls-like hier, zatiaľčo stúpenci akčných sandboxových počinov sa môžu tešiť na nový reštart kultovej série Saints Row. Záujemcovia o žáner budovateľských simulátorov tentokrát nezostanú ochudobnený, pretože jeden z najambicióznejších reprezentantov tohto subžánru, Two Point Campus, má snahu preraziť na najvyššie miesta. No za pozornosť stojí aj nevšedný Cult of the Lamb, ktorý zrejme zaujme najmä fanúšikov kreslených indie videohier.

Two Point Campus
Žáner: Budovateľský simulátor
Platformy: PC, Nintendo Switch, PlayStation 4, PlayStation 5, Xbox One a Xbox Series X/S
Vývojár: Two Point Studios
Dátum vydania: 9 august 2022

Two Point Campus je budovateľský simulátor od vývojárskeho štúdia Two Point Studios, pričom vydavateľom je spoločnosť Sega. Ide o nástupcu úspešnej budovateľskej stratégie Two Point Hospital z roku 2018, ktorá je zase považovaná za duchovného nástupcu legendárneho Theme Hospital z roku 1997. Na rozdiel od Two Point Hospital tentokrát nepôjde o vybudovanie a úspešnú správu nemocnice, ale vašou úlohou bude vybudovať univerzitný kampus.

Hlavnou hernou náplňou však i naďalej zostáva stavba rozličných budov, miestností, najímanie a organizácia personálu, či v neposlednom rade aj správa financií. Každý školský rok trvá približne 20 minút a prináša so sebou novú skupinu mladých študentov, z ktorých každý disponuje unikátnou osobnosťou a buduje si vzťahy s ostatnými.

Cult of the Lamb
Žáner: Rogue-lite akcia
Platformy: PC, Nintendo Switch, PlayStation 4, PlayStation 5, Xbox One a Xbox Series X/S
Vývojár: Massive Monster
Dátum vydania: 11. august 2022

Cult of the Lamb v sebe spája množstvo najrôznejších žánrov, vrátane dungeon crawleru a rogue-lite. V hre sa ocitáme v úlohe baránka, rituálne obetovaného a následne oživeného zvláštnou entitou, ktorá mu prikáže založiť sektu, ktorej členovia by uctievali túto tajomnú bytosť. Všetci stúpenci sekty sa zhromažďujú v domovskej lokalite, kde ich môžete koordinovať a usmerňovať. Stúpencov tak môžete prinútiť ťažiť suroviny, či budovať nové štruktúry. V tomto prípade však kvantita víťazí nad kvalitou a je to práve počet stúpencov, čo pozitívne ovplyvňuje váš ďalší herný postup.

V koži oživeného baránka budete putovať najrôznejšími lokalitami, vrátane pochmúrnych a rozsiahlych dungeonov, v ktorých budete už tradične čeliť rôznym typom nepriateľov a nachádzať poklady s užitočným vybavením, ktoré vám následne uľahčí priechod hrou.

Thymesia
Žáner: Akčné RPG
Platformy: PC, PlayStation 5, Xbox Series X/S
Vývojár: OverBorder Studio
Dátum vydania: 18. august 2022

Thymesia je temné souls-like RPG, ktoré sa v súlade so zaužívanými postupmi subžánru odohráva v úpadkovom kráľovstve. Nadužívanie alchymistických praktík vyvolalo nákazu nevídaných rozmerov, čoho dôsledkom bola premena väčšiny miestnych obyvateľov na nepriateľské beštie. V Thymesii sa ujmete roly Corva, ktorý dokáže využívať choroby svojich protivníkov ako zbrane proti ním samotným. Rovnako, ako vo všetkých dobrých RPG kúskoch, aj tu sa môžeme tešiť aj vylepšovanie schopností a atribútov hlavnej postavy. Titul ponúkne pochmúrnu atmosféru samozrejme aj hordy nespočetných monštróznych či humanoidných protivníkov.

Kľúčovým inovatívnym aspektom Thymesie má byť schopnosť vašej postavy premeniť sa do havranej podoby, ktorá vám má umožniť využívať rozličné špeciálne schopnosti. Thymesia mala pôvodne vyjsť ešte koncom minulého roka, no aj tento titul, podobne ako mnoho iných, postihla vlna odkladov.

Saints Row
Žáner: Akčná hra z pohľadu tretej osoby
Platformy: PC, PlayStation 4, PlayStation 5, Xbox One, Xbox Series X/S
Vývojár: Volition
Dátum vydania: 23. august 2022

Saints Row vychádza z rovnomennej videohry Saints Row z roku 2006, ktorá odštartovala sériu podobne ladených sandboxových akčných videohier. V tomto prípade ide o kompletný reštart celej tejto série s úplne novými postavami, prostredím a príbehom. Príbeh je zasadený do fiktívneho mesta Santo Ileso, nachádzajúcom sa na juhozápade USA, ktoré je ovládané troma gangmi. Tie nesú názvy Los Panteros, Marshall Defense Industries a The Idols. Ocitáme sa v koži vodcu novej skupiny zloženej z bývalých odpadlíkov týchto gangov so zámerom zmocniť sa celého územia.

Mesto, do ktorého je titul zasadený, je zložené z deviatich odlišných štvrtí. Saints Row taktiež zachováva tradičnú proprietu, ktorá sa vinie celou sériou, a tou je kooperačný multiplayer.

Destroy All Humans! 2 – Reprobed
Žáner: Akčná adventúra z pohľadu tretej osoby
Platformy: PC, PlayStation 5 a Xbox Series X/S
Vývojár: Black Forest Games
Dátum vydania: 30. august 2022

Destroy All Humans! 2 – Reprobed je remakom staršieho titulu Destroy All Humans! 2 z roku 2006 pre konzole PlayStation 2 a Xbox. Ide tiež o sequel remaku Destroy All Humans! z roku 2020, ktorý mal byť oživením rovnomennej akčnej hry, ktorá sa dočkala vydania ešte v roku 2005. Príbeh Destroy All Humans! 2 – Reprobed je zasadený do roku 1969 a je uvádzaný stretnutím členov sovietskej tajnej služby KGB, na ktorom sa odhalí, že hlavná postava prvej hry Destroy All Humans!, známa ako Cryptosporidium-137, z neznámych dôvodov náhle zahynula. No jej klon, známy ako Cryptosporidium-138, ju teraz nahrádza a naďalej sa vydáva za prezidenta Spojených štátov.

Vaša hlavná postava môže navštíviť San Francisco, Londýn, na japonský ostrov Takošima, na Sibír a sovietsku mesačnú základňu Solaris. Crypto teraz môže unášať ľudské telá a používať ich ako prevlek.

Takže toto bol náš aktuálny výber tých najpozoruhodnejších videoherných počinov, ktoré na nás prichystal mesiac august. Ak náš výber nezodpovedal vašim požiadavkám, poprípade ak máte iného favorita, o ktorom sme sa nezmienili, pokojne sa môžete vyjadriť v komentároch.

Komentuj!