Register

A password will be e-mailed to you.

Songs of Conquest je ťahová stratégia, do značnej miery inšpirovaná neprekonateľným tretím dielom kultovej série Heroes of Might and Magic. Vývojári zo štúdia Lavapotion konečne potešili všetkých fanúšikov tohto žánru, keď ju po viacerých odkladoch 10. mája uvoľnili na Steame vo fáze predbežného prístupu.

V Songs of Conquest sa postavíte do čela mocných mágov a putujete do neznámych zemí. Bojujete proti armádam, ktoré sa vám odvážia postaviť do cesty, a popritom zozbierate suroviny a pátrate po mocných artefaktoch. Okrem bojového systému, ktorý je plne v ťahovom režime a v ktorom sa kladie dôraz hlavne na mágiu, musíte budovať svoje kráľovstvo a spravovať suroviny. Samozrejmosťou je nutnosť vylepšovania vašich miest a celého kráľovstva.

Tamojším svetom zmieta dlhodobá vojna medzi štyrmi nepriateľskými frakciami, ktoré sú tradične veľmi odlišné. Arleon, je starodávny mocný rytiersky rád, Rana je zväzok prastarých kmeňov, bojujúcich o prežitie v močiaroch, Loth sú nekromanti prebúdzajúci mŕtvych a Barya sú odvážni žoldnieri a vynálezcovia, milujúci peniaze, strelný prach a nezávislosť. Zvláštnosťou v Songs of Conquest sú oslavné eposy, spievajúce bardmi, ktorí ospevujú vašu cestu za víťazstvom. Každá kampaň má jedinečnou pieseň, rozprávajúcu príbeh o vašom vzostupe, či dokonca aj páde. Jednotlivé verše musíte objavovať na svojich cestách a tak si celé piesne môžete vychutnať až na samom konci každej kampane.

Songs of Conquest sa dá hrať nielen v singelplayerovom, ale aj online režime, či prostredníctvom lokálneho multiplayeru. Súčasťou tejto Early Acess verzie je aj editor máp, pričom autori sľubujú v ďalších patchoch pridávanie ďalšieho obsahu, vrátane nových rás či kampaní. Plnej verzie sme sa mali dočkať približne za rok.

Komentuj!