Register

A password will be e-mailed to you.

Séria Uncharted je veľmi úspešná a vydarená herná značka, ktorá však mala jednu chybu – tou bola jej výhradná exkluzivita pre hracie konzoly PlayStation.

Už od počiatku vzniku série sa vedú medzi fanúšikmi dohady o tom, či sa exkluzivita tejto série už neskončí a či sa aj staršie časti neobjavia na odlišných platformách. Diskusie rozvírila aj istá prezentácia Sony pre investorov, kedy v máji tohto roku zaznelo, že “Sony vníma vydávanie ich starších PlayStation titulov na PC ako dobrý spôsob zvýšenia návratnosti investícií do ich vývoja, ale tiež ako príležitosť pre prilákanie nových fanúšikov ich značiek a sérií, prípadne i ako možnosť zasiahnuť nové teritória”. Na obrázku z prezentácie bolo navyše vidieť, že Sony minimálne chystá PC konverziu štvrtého dielu s podtitulom A Thief’s End.

O tej chvíle sa neustále stupňujú dohady o tom, kedy sa kolekcia Uncharted objaví konečne na platforme PC. V tejto súvislosti sa nedávno na stránkach internetového fóra ResetEra zjavila ďalšia zaujímavá fotka, údajne  zobrazujúca predčasne uniknutý pripravený post oficiálneho účtu PlayStation, oznamujúci očakávaný príchod Uncharted kolekcie na PC, konkrétne na platformy Steam a Epic Games Store.

Tento post bol uverejnený v stredu 1. septembra , pričom samotná kolekcia by mala obsahovať všetkých päť hier v sérii, teda vrátane spin-offu pod názvom The Lost Legacy. Kolekcie by sme sa mali dočkať 7. decembra 2021.

Samotná fotka však na potvrdenie dohadov nestačí a navyše sa stále objavuje čoraz viac dôkazov, že ide iba o obyčajný podvod. Aká je skutočnosť a či sa podozrenia potvrdia, alebo či sa série Uncharted skutočne dočkáme aj na iných platformách, ukáže iba čas. Minimálne však možnosť, že na platformu PC zavíta štvrtý diel, vyzerá stále reálne.

Komentuj!