Register

A password will be e-mailed to you.

Zdajú sa vám inteligentné telefóny pre rozšírenú realitu málo? Potom by vás mohli zaujať šošovky s rozlíšením až 14 000 pixelov. Ak vás táto technológia zaujala, ich tvorca začal s týmto startupom.

Rozšírená realita na rozdiel od tej virtuálnej napreduje. Okuliare, a čoskoro aj telefóny, budú v súvislosti s touto technológiou zrejme minulosťou. Mojo Vision predstavuje Mojo Lens. Pôjde o šošovky s rozlíšením až 14 000 pixelov. Spoločnosť má za týmto projektom už 10 ročný výskum a patenty. Aj keď produkt zatiaľ nemožno získať, možno vidieť demonštrácie.

Drew Perkins, CEO Mojo Vision povedal o plánoch viac. Malo by ísť o koncept takzvaného “neviditeľného” počítača, ktorý by mal užívateľovi prezentovať dáta, informácie a obrazy. A to vtedy keď ich chce vidieť, bez toho aby technológia pôsobila rušivo a aby užívateľ bol nútený zamerať svoju pozornosť na konkrétne zariadenie. Spoločnosť zatiaľ vyzbierala viac ako 100 miliónov $ prevažne od veľkých firiem, ako HP, Motorola. Za firmou stoja veteráni silicon valley Perkins, Mike Wiemer a Michael Deering, ktorí majú dlhoročné skúsenosti v popredných technologických značkách.

Zatiaľ však vyzerá, že ide len o zbožné prianie s dobrým nápadom. Aj keď technológia minidisplaya s takým rozlíšením rozhodne stojí za zmienku. Pre porovnanie Oculus Rift S má momentálne rozlíšenie len 538 ppi.

Komentuj!