Register

A password will be e-mailed to you.

Značka POSTAL nikdy nepatrila k etalónu kvality, avšak svoju základňu fanúšikov si dokázala nájsť, a to najmä vďaka druhému dielu z roku 2003. Hoci hra už v tej dobe vyzerala zastarano a v recenziách zbierala iba priemerné známky, hráčom sa zapáčilo, že v mestečku Paradise mohli robiť neporiadok, mnohokrát vďaka bizarným nástrojom. A hoci sa mohlo zdať, že príšerný tretí diel z roku 2011 značku pochoval, nie je tomu tak. POSTAL Dude je totiž späť!

Skôr, než však prejdem k POSTAL 4: No Regerts, nemožno opomenúť skutočnosť, že druhý diel sa do dnešného dňa teší určitej popularite a i vďaka tomu vyšlo v roku 2015 (áno, 12 rokov po vydaní pôvodnej hry) rozšírenie s názvom Paradise Lost. Tento fakt berú na vedomie aj vývojári zo štúdia Running With Scissors, ktorý najnovšie pokračovanie predstavili ako pravého nástupcu druhého dielu. K trojke, ktorú vyvíjali za pomoci štúdia Trashmasters sa autori nepriznávajú, no to je vzhľadom na 24%, ktoré svietia na agregátore Metacritic, pochopiteľné.

Prejdime však už k novinke. K hlavnej dvojici, ktorá pozostáva z POSTAL Dude-a a jeho verného spoločníka Chimpa, sa vraciame po niekoľkých rokoch od udalostí v mestečku Paradise, ktoré (spoiler) vašou zásluhou zmizlo z povrchu zemského (koniec spoileru). Ústredné duo cestuje naprieč Arizonou a hľadajú nové miesto, ktoré by mohli byť ich budúcim domovom. Na obzore sa objaví oslňujúce neznáme mesto. Čaká ich tam šťastie? Sláva? Alebo niečo úplne iné? To bude nutné zistiť, no Edensin bude miesto, kde sa dvojica pokúsi začať odznova.

Podľa slov autorov je POSTAL 4: No Regerts satirická a poburujúca komediálna strieľačka s otvoreným svetom a dlho očakávané skutočné pokračovanie toho, čo sa láskavo nazýva „najhoršia hra všetkých čias“. Ako môžete vidieť z vyššie priloženého traileru a nižšie priložených obrázkov, hra naozaj vyzerá ako pokračovanie druhého dielu, pretože graficky sme sa na prvý pohľad veľmi neposunuli, i keď ubehlo 16 rokov a novinka využíva Unreal Engine 4 miesto Unreal Enginu 2. Neviem, či ide o správne zvolené slová, no opäť sa možno tešiť na bizarné zbrane, robenie neporiadku (no môžete byť aj dobrák), močenie a podobne. Ak ste druhý diel hrali, viete o čom je reč.

Azda najzaujímavejšou informáciou je skutočnosť, že POSTAL Dude bude tento raz znieť ako ikonický Duke Nukem, keďže hlavnú postavu v POSTAL 4: No Regerts nahovoril Jon St. John. Hra bez nejakého sprievodu za zvuku fanfár vyšla na Steame v Early Access prístupe včera, pričom do 21. októbra môžete využiť skvelú zľavu 10%, takže sa z pôvodnej sumy 16,79€ zníži cena hry na 15,11€. A ako sa hovorí v teleshopingu, to sa oplatí.

Na záver sa ešte asi oplatí dodať, že hra má aktuálne na Steame skvelé hodnotenie od hráčov, keďže 89% z aktuálneho celkového počtu hodnotiacich (to jest 502 hráčov) ohodnotilo titul kladne. Ak vám vŕta v hlave, prečo hra vyšla v predbežnom prístupe, autori jednoducho potrebujú finančnú pomoc od fanúšikov, nakoľko doposiaľ projekt financovali výhradne zo svojich financií. Samozrejme, dôležitý má byť aj “feedback” od hráčov, nakoľko cieľom štúdia Running With Scissors je priniesť na trh ten najlepší diel doposiaľ. Či sa im to podarí je zatiaľ otázne, no vzhľadom na kvality predošlých častí to nie je až tak nereálne.

Za spomínanú cenu aktuálne dostanete v predbežnom prístupe možnosť zahrať si prvý deň, keďže vo finále má byť POSTAL 4: No Regerts rozdelený na päť dní (pondelok až piatok), rovnako ako jeho “pravý” predchodca. Postupne sa bude pridávať nový obsah, no nutno rátať s tým, že s pribúdajúcim obsahom porastie aj cena hry. Na stránke Trello by mala byť dostupná roadmapa s plánovanými updatmi, no bez registrácie si ju, pravdepodobne, neprezriete. Ak teda máte o hru záujem, najvýhodnejšie bude do titulu zainvestovať skôr, než sa cena zvýši. V konečnom dôsledku tak za zhruba 15€ dostanete titul, za ktorý niekto možno utratí trojnásobok.

Zdroj: oficiálna webstránka

Komentuj!