Register

A password will be e-mailed to you.

V minulosti sme sa dočkali hŕstky kvalitných videoherných počinov, vychádzajúcich a prepožičiavajúcich si svet Lord of the Rings. Za zmienku určite stojí herná adaptácia tretieho filmu s názvom The Lord of the Rings: The Return of the King, ktorá nebola síce nijako revolučná, no aspoň plne využívala filmovú licenciu, ponúkala možnosť kooperácie a tiež priniesla zástup útočných pohybov. Lord of the Rings Online vám zasa umožnil detailne preskúmavať celú Stredozem a teda uzrieť jej krásy a zažívať v tomto svete rôzne dobrodružstvá i čeliť nebezpečenstvám. Najnovšie sa zástup herných titulov rozrastie o nový nádejne sa javiaci kartový počin.

Hoci kompletná knižná trilógia Pána Prsteňov vyšla pred neuveriteľnými šesťdesiatimi tromi rokmi, jej odkaz a svet žijú dodnes. Fanúšikovia Tolkienovho sveta so dočkali aj výbornej filmovej trilógie, o ktorej réžiu sa postaral Peter Jackson. Na poli videohier to však už nebolo so svetom Pána Prsteňov až tak ružové. Mnohé tituly jednoducho nedokázali naplniť očakávania nadšencov a pod mohutným škrekom orkov skončili v plameňoch hory Orodruin, pričom dobrým príkladom je svižná bojová záležitosť Lord of the Rings: Conquest alebo online RPG titul Guardians of Middle-earth, ktorý už po prvých mesiacoch nemal žiadnych hráčov. Otázkou teda zostáva, kam sa zaradí nadchádzajúci kartový počin s názvom The Lord of the Rings Living Card Game.

Vývoj The Lord of the Rings Living Card Game majú na starosti tí najpovolanejší, teda tvorcovia fyzických kartových hier a ich rozšírení, Fantasy Flight Games. Tí sa v minulosti postarali napríklad o kartovú hru zo sveta Hier o tróny, Hviezdnych vojen a dokonca aj samotného Pána prsteňov, ktoré sa dočkalo neuveriteľných dvadsiatich troch rozširujúcich balíčkov. Konkrétne v Pánovi Prsteňov hráči nebojujú proti sebe, ale proti jednotkám Saurona, vďaka ktorému hráči zažívajú nespočetné dobrodružstvá. Nemusíme sa teda báť, že by tvorcovia nevedeli pracovať s daným žánrom, nakoľko už majú dlhoročnú prax.

Samotnou hrateľnosťou asi The Lord of the Rings Living Card Game nikoho neprekvapí. Môžete teda očakávať množstvo unikátnych a veľmi silných kariet, čiže hrdinov ako napríklad čarodejník Istari a mocný Maiar Gandalf, alebo nositeľ Andúrilu, Aragorn, syn Arathorna. Mimo toho však budú, pochopiteľne, k dispozícii aj klasickejšie jednotky. Navyše si budete môcť vytvárať aj vlastné balíčky kariet, perfektne vyhovujúce vášmu hraciemu štýlu. Hra sa dostane do Early Access prístupu, pričom už teraz si ju môžete predobjednať prostredníctvom tohto odkazu. Počet kódov je však údajne limitovaný. Hra sa objaví v Early Access v auguste tohto roka, kde zostane po dobu troch až piatich mesiacov a následne prejde do plnohodnotného free to play režimu. Konzolistov asi nepoteší, že momentálne je v pláne iba PC verzia a o žiadnej inej sa zatiaľ nehovorí.

Komentuj!