Register

A password will be e-mailed to you.

Zombie titul Dying Light od poľského Techlandu sa tešil, respektíve ešte stále teší veľkej obľube. Aby aj nie, keď ním vývojári nadviazali na svoj Dead Island, ktorým sa preslávili. Dying Light však je omnoho kvalitnejšou a prepracovanejšou záležitosťou, takže nás oficiálne oznámenie druhého dielu potešilo. Poďme sa teda pozrieť na to, čo titul fanúšikom prinesie.

Hru prišiel na pódium predstaviť legendárny herný dizajnér Chris Avelone, ktorý sa v minulosti podieľal na takých hitoch ako Fallout 2, Planescape: Torment, Icewind Dale, či Star Wars Knights of the Old Republic II: The Sith Lords. Nezaháľal ani posledné roky, keďže mal medzi inými prsty napríklad v tituloch Fallout: New Vegas, Wasteland 2, Pillars of Eternity, Divinity: Original Sin II, alebo reštarte značky Prey.

Jeho najnovším počinom však bude práve Dying Light 2, ktorý značku posunie o krok vpred. Vôbec po prvý raz v tomto žánri autori vytvorili hru, kde budú výraznú úlohu hrať voľby, ktoré hráč učiní. Rozhodnutia by mali ovplyvňovať herný svet a morálku ľudí, takže v tomto smere môže ísť o celkom zaujímavý prvok. Otázne však je, ako úspešná bude jeho implementácia v praxi.

Samozrejme, oznamovací trailer by pre niekoho nemusel byť dostačujúci, a tak nám vývojári počas konferencie Microsoftu predviedli aj gameplay video. To už na prvý pohľad ukazuje vylepšený parkour, súboje a plynulejšie animácie. Vyzerá to jednoducho na väčšie, lepšie a krajšie pokračovanie. Dying Light mieri na klasickú zostavu platforiem, a teda PC, PlayStation 4 a Xbox One. Žiaden dátum vydania zatiaľ nepadol, no pravdepodobne sa dočkáme niekedy koncom roku 2019.

Zdroj: tlačová konferencia Microsoftu

Komentuj!