Register

A password will be e-mailed to you.

Stránka Team Liquid priniesla informáciu pochádzajúcu z kórejských zdrojov o chystanom remasteri StarCraft: Brood War. Objavili sa aj ďalšie náznaky, tentokrát priamo od Blizzardu, že remaster naozaj môže byť v príprave.

Na svojej stránke Blizzard ohlásil komunitný event ‘I <3 StarCraft‘ pri príležitosti oslavy 19. výročia RTS značky StarCraft na trhu. Ten bude prebiehať v Kórei už 25. a 26. marca. Čo je však zaujímavé, je účasť Mike Morhaima – prezidenta a CEO Blizzardu. Jeho prítomnosť naznačuje potenciálne nové oznámenie zo strany Blizzardu. Ak by vás to však nepresvedčilo, oficiálny Blizzard obchod Battle.net stiahol z predaja StarCraft Anthology – balík obsahujúci pôvodný StarCraft ako aj rozšírenie Brood War. Teraz je označený ako dočasne vypredaný.

Brood War vypredaný na Battlenete

Mimo pravdepodobného oznámenia sa má na evente odohrať turnaj legendárnej štvorice profesionálnych hráčov StarCraftu: Flash, Jaedong, Bisu a Stork. Pre nekórejských fanúšikov bude pripravený aj anglický stream komentovaný známou dvojicou Tasteless Artosis prístupný na twitchi. Druhý deň bude podujatie pokračovať s finále Starcraft 2 ligy GSL.

Brood War

StarCraft Brood War vyšiel v novembri 1998 ako rozšírenie pre pôvodný StarCraft a pomohol definovať eSport v jeho začiatkoch. Srdcia hráčov po celom svete a najmä v Kórei si získal ako svojim príbehom, tak aj drsnou multiplayerovou akciou založenou na ovládaní jednej z troch výrazne rozdielnych rás. Síce v 2010 vyšlo pokračovanie v podobe StarCraft 2, Brood War zo scény nikdy nezmizol a turnaje sa konali a boli populárne naďalej.

brood warHra má svoju špecifickú hrateľnosť, ktorej StarCraft 2 nie je úplne verný. Obmedzený výber jednotiek, potreba priveľmi manažovať svoju ekonomiku, či neustále staranie sa o to, aby jednotky neblúdili po mape kvôli zlému pathfindingu možno pre bežného hráča neznejú ako výhody. No je to práve tento dôvod, čo z Brood Waru robí taký intenzívny eSport. Vysoký strop zručností s bitkami po celej mape a možnosťou vrátiť sa do boja zo zlej situácie tvoria nádhernú ukážku hráčových schopností.

Podľa Team Liquid zdrojov si Blizzard toto uvedomuje a remaster má ponúknuť pôvodnú hrateľnosť so zmenami len v grafickej stránke. Tá je v dnešnej dobe so svojim maximálnym rozlíšením 640×480 prakticky na úrovni praveku. Podľa kórejských zdrojov by sa Brood War remaster mal objaviť na trhu niekde na rozmedzí mája a júna.

Komentuj!