Register

A password will be e-mailed to you.

Titul Shadow of the Beast patrí medzi klasiky žánru side-scrolling akčných skákačiek. Pôvodná hra vyšla v roku 1989 a neskôr sa dočkala aj dvoch pokračovaní, ktoré sledovali príbeh hlavného hrdinu menom Aarbron, ktorý bol ako dieťa unesený a vďaka mágii zmenený na monštruózneho bojovníka. Počas pôvodnej trilógie sa Aarbron postupne prebojovával späť do svojej pôvodnej, ľudskej podoby. Hra bola vo svojej dobe populárna a kladne hodnotená, čo viedlo k tomu, že v roku 2013 bol oznámený vývoj remakeu.

Moderné stvárnenie Shadow of the Beast bude sledovať pôvodný príbeh, no je otázne, či iba prvej časti, alebo rovno celej trilógie. Podľa doterajších obrázkov a videí však pravdepodobne uvidíme v modernej podobe iba prvý diel, pričom ak hra bude úspešná, možno sa prerobenia dočkajú aj pokračovania. A že Vás zaujíma, ako si originál stojí v porovnaní s remakeom? Nasledovný GIF Vám to prezradí…

SotB

Pokrok je pomerne značný, veď aby za 27 rokov aj nebol. Autori zo štúdia Heavy Spectrum však modernú verziu vytvorili s najvyšším rešpektom k pôvodnej predlohe, takže pamätníci by nemali mať problém spoznať staré známe miesta.

Ihneď po ohlásení hra vzbudila záujem, čo však vzhľadom na popularitu a kvality pôvodného titulu nebolo príliš veľké prekvapenie. Horšie to bolo s dátumom vydania, ktorý musel byť niekoľkokrát odložený, až sme sa dostali na dátum 17. mája 2016, kedy hra konečne dorazí k hráčom. Nakoľko sa titul blíži ku svojmu vydaniu, autori pomaly odhaľujú z hry nové informácie, pričom iba včera ukázali svetu novú ukážku, ktorá sa zameriava na ukážku súbojov.

Čo môžeme od Shadow of the Beast očakávať? No v prvom rade to bude násilie, hektolitre krvi, súboje s kvantami nepriateľov a samozrejme nebude chýbať aj nejaký ten platforming (alebo ak chcete, skákanie). Ak ste fanúšikmi série God of War, možno by sme mali začať tento titul sledovať, môže ísť o celkom slušnú náplasť do doby, pokiaľ sa sám veľký Kratos nevráti z dovolenky.

Ako sme už uviedli vyššie, remake Shadow of the Beast príde do predaja o necelý mesiac, a to 17. mája. V tomto prípade pôjde o exkluzivitu pre konzolu PlayStation 4, takže sa môžu tešiť iba priaznivci aktuálne najpredávanejšej hernej konzoly. Ak všetko dobre dopadne, na titul sa pozrieme aj v recenzii.

Komentuj!

O autorovi

Prvé skúsenosti s hrami Martin zaznamenal v podobe napodobeniny NESu, ktorá niesla meno "Mortal Kombat III", ku ktorej bol pribalený cartridge žltej farby s 999 hrami. Medzi nimi sa nachádzali klasiky ako Mario, Duck Hunt, Double Dragon a pod. Neskôr zakotvil pri PC a PlayStatione, ktorého fanúšikom je dodnes. Herná scéna Martina baví aj v súčasnosti, novinky sleduje dennodenne a okrem hier sa venuje fotografovaniu. Od septembra 2016 pôsobí na pozícii šéfredaktora somhrac.sk.

Súvisiace príspevky