Register

A password will be e-mailed to you.

Len pred mesiacom prišla čínska pirátska skupina 3DM s prekvapivým vyhlásením, že nelegálnym hrám môže už čoskoro navždy odzvoniť. Teraz sa ich slová začínajú napĺňať. 3DM šokovali warez scénu oznámením, že dnešným dňom končia s crackovaním hier.

3DM je jedna z najznámejších pirátskych skupín, ktorá sa ešte donedávna vyznačovala rýchlosťou prelomenia ochrany a často uspela aj tam, kde si iné skupiny nevedeli dať rady.

Zmena však nastala minulý rok. Dôvodom sú čoraz prepracovanejšie spôsoby ochrany hier, konkrétne najmä technológia Denuvo od rakúskej spoločnosti Denuvo Software Solutions. Jej najnovšiu verziu totiž piráti jednoducho nedokážu prelomiť ani po mesiacoch.

Tvár 3DM, ktorá si hovorí Bird Sister, najprv pred mesiacom priznala, že Denuvo im robí poriadne problémy a čoskoro môžu byť herní piráti úplne porazení. Zdá sa, že 3DM teraz priznávajú svoju porážku, keďže začiatkom nového čínskeho roka (ktorý pripadá na dnes) oficiálne končia s crackovaním hier.

Bird Sister

Bird Sister

Aj keď svoj odchod zo scény nazývajú iba experimentom, pri ktorom chcú sledovať o koľko porastie legálny predaj hier, asi málokto im verí, že v skutočnosti nejde o spomínané Denuvo a hru Just Cause 3, ktorá ich ako prvá porazila.

Uvidíme, či sa k podobnému kroku odhodlajú aj iné skupiny, z ktorých väčšina mala vždy s Denuvom ešte väčšie problémy než 3DM. Každopádne činnosť 3DM sa dnešným dňom zužuje už iba na preklady a lokalizáciu hier do čínštiny.

O preklad čínskych príspevkov z fóra 3DM sa postaral server TorrentFreak.

Komentuj!