Register

A password will be e-mailed to you.

Ťahová stratégia na štýl Civilization, Humankind, bola už tohto roku odložená, ale predsa len sa jej už čoskoro dočkáme. Vývojári z AMPLITUDE Studios sa prakticky „tesne“ pred vydaním rozhodli, že hra nebude mať tzv. protipirátsku ochranu Denuvo.

Denuvo predstavuje jednu z najpokročilejších ochrán v hrách proti ich digitálnemu odcudzeniu. Vzhľadom k tomu stojí aj nemalé peniaze. Ale aj napriek tomu bola táto ochrana už prelomená.

Je už dlhodobo známe, že práve Denuvo spôsobuje, že hry majú vyššie nároky na hardware, respektíve že počas hrania dochádza ku klesaniu počtu snímok za sekundu. Napriek tomu túto ochranu preferuje viacero vývojárov AAA hier a ani časom neboli z ich hier odstránené. Práve z tohto dôvodu sa mnoho hráčov cíti ukrivdene, že si za hry zaplatili často aj plnú sumu a hry im idú horšie ako „pirátom“.

Vývojári Humankind sa práve z tohto dôvodu rozhodli, že Denuvo nakoniec v ich hre nebude. Sú si vedomí toho, že dané rozhodnutie pravdepodobne nepriaznivo ovplyvní predaje, ale na rozdiel od väčšiny vývojárov chcú týmto vyjsť v ústrety hráčom, ktorí sa tešia na túto hru a zaslúžia si, aby dostali produkt, ktorý nebude nijako obmedzovaný danou ochranou.

Komentuj!