Register

A password will be e-mailed to you.

Vývojárske štúdio Spearhead Games, ktoré má na svojom konte úspešné tituly Tiny Brains a Stories: The Path of Destinies, vydáva novú hru s názvom Omensight. V ňom sa zmocníte úlohy mýtického bojovníka objavujúceho sa výhradne v časoch najväčšej krízy. Ten uzrie zničenie sveta rukou temného Boha. Bojovníkovi však bude umožnené prežiť posledný deň sveta a pomocou svojho vyšetrovania odvrátiť tento hrozivý osud. Využívať pritom bude ako silu svojho meča, tak aj váš um, čiže hrateľnosťou by malo ísť o akčne ladenú adventúru. Pri tejto príležitosti ponúka Spearhead Games ich predošlý titul, Stories: The Path of Destinies, úplne zdarma. 

Stories: The Path of Destinies vyšlo ešte v roku 2016. V tomto akčnom RPG ste sa ujali piráta Reynarda, ktorý sa zhodou okolností stane hrdinom a jedinou nádejou na záchranu pred dobyvačným a šialeným cisárom. Síce sa jedná o jednoduchú a nijak výnimočnú zápletku, no originalita titulu pramení najmä z faktu, že disponuje až dvadsiatimi piatimi rôznymi závermi, pričom iba jeden z nich je klasické “a žili šťastne, až kým nezomreli”.

Hrateľnosť pozostáva z prechádzania rôznych oblastí, ktoré sa však, podľa slov recenzentov a bežných hráčov, často opakujú, čo bolo v konečnom zúčtovaní jedným z najväčších nedostatkov titulu. Jednotlivé lokácie sú, samozrejme, preplnené rôznymi nepriateľmi, ktorých môžete poraziť mečom, magickými schopnosťami alebo kombináciou oboch zmienených. Súbojový systém sa podľa všetkého vydaril, nakoľko mu nechýba dynamika ani nemalé množstvo útočných pohybov. Celkovo si tento zaujímavý titul vyslúžil metascore 78%.

Pokiaľ vás Stories: The Path of Destinies zaujal, tak ho momentálne môžete získať zadarmo prostredníctvom Steamu. K tomu, samozrejme, potrebujete vlastniť Steam účet, následne si titul pridať do virtuálneho košíku, no a potom zostane už navždy vo vašej zbierke hier. Rozhodne však neotáľajte, nakoľko táto unikátna akcia končí už dnes večer.

Komentuj!