Register

A password will be e-mailed to you.

Videoherné spracovanie komiksu The Walking Dead sa medzi hráčmi teší veľkej popularite. Od vydania druhej série však uplynul už pomerne dlhý čas a hráči sa neustále dožadovali pokračovania. Ako menšia náhrada vznikla miniséria The Walking Dead: Michonne, ktorá vyšla tento rok, no veľa vody nenamútila. Fanúšikovia totiž túžili najmä po pokračovaní príbehu malej Clementine. A ako sa hovorí, kto si počká, ten sa dočká.

To, že je tretia séria The Walking Dead s podtitulom A New Frontier v príprave vieme už dlhšiu dobu, no stále nám nebol známy dátum vydania prvej epizódy. Telltale Games konečne v tomto smere prelomili mlčanie a cez svoj Twitter oznámili, že tretia epizóda dorazí tesne pred Vianocami.

Už teraz je jasné, že hráči budú mať od pravdepodobne najobľúbenejšej série od Telltale Games nemalé očakávania. Mierne vynovenie grafického enginu snáď nebude jedinou novinkou, ktorá nás čaká, inak by autorov mohla čakať ľadová sprcha v podobe negatívnej odozvy zo strany fanúšikov. Predsa len, opakovaný vtip prestáva byť vtipom a podobne je to aj s hrami, nakoľko nemožno hráčom servírovať donekonečna to isté. Nesúďme však popredu, ako The Walking Dead: A New Frontier dopadne, sa dozvieme 20. decembra.

Pokiaľ sa rozhodnete hru predobjednať, na Steame vás čaká zľava 10%, čo nie je na zahodenie, no ušetrené približne 2 € asi nikoho do vytrženia nedostanú. Omnoho zaujímavejšia by mala byť ponuka pre digitálne predobjednávky na PlayStation 4, nakoľko podľa informácií zo stránky VG24/7 by mali záujemcovia ako bonus ku kúpe obdržať celú druhú sezónu a už spomínanú minisériu Michonne. Pokiaľ máte radšej fyzické kópie, dočkáte sa taktiež, a to už 7. februára 2017. Musíte však počítať s tým, že fyzické kópie budú dostupné iba pre platformy PlayStation 4 a Xbox One. Ako aj v minulosti si bude možné The Walking Dead zahrať takmer na každej platforme, čo znamená PC, PS4, PS3, Xbox One, Xbox 360 a mobilné zariadenia s operačným systémom iOS a Android.

the-walking-dead-a-new-frontier-xbox-one-and-ps4

Bližšieho predstavenia The Walking Dead: A New Frontier sa dočkáme už budúci týždeň počas The Game Awards 2016, kde bude pravdepodobne odhalený nový trailer, ktorý naznačí, čo nás bude čakať v tretej sérii. Zaujíma vás ešte táto značka a osud malej Clementine, alebo sa vám už hry od Telltale Games definitívne prejedli?

Komentuj!