Register

A password will be e-mailed to you.

Nie je tomu ani mesiac odkedy Blizzard znovu potvrdil, že do nového sveta z expanzie Warlords of Draenor neplánuje zaradiť lietanie.

Pohneval si tým doslova milióny hráčov po celom svete, ktorí dávali svoj nesúhlas jasne najavo na oficiálnych fórach Blizzardu, svojich blogoch, komunitných stránkach alebo priamo v hre. Blizzard mal na svoje rozhodnutie pomerne dobré dôvody. “Keď sme videli dôsledky lietania v starom svete v posledných expanziách, tak sme si uvedomili, že aj keď sme to robili zo zvyku od expanzie The Burning Crusade, v skutočnosti to malo viacero negatívnych dopadov na samotné hranie,” tvrdil v oficiálnom vyhlásení. “Aj keď je určite pohodlné mať možnosť objavovať svet vo všetkých troch rozmeroch, utrpeli tým niektoré prvky hry.”

world-of-warcraft-patch-61-adds-colorblind-support_vnc1.1920Ten, kto si pamätá pôvodnú vanillu musí s týmto zdôvodnením aspoň sčasti súhlasiť. Objavovanie sveta na vlastných nohách skutočne často ponúkalo isté momenty satisfakcie. Či už to bolo pokorenie spomínanej hory, prechod do ďalšej lokácie cez zložitý jaskynný komplex alebo len obyčajné “kochanie sa” svetom pri questovaní. Síce každý z nás privítal lietanie vo svete The Burning Crusade a následné pridanie lietania aj do starého sveta v Cataclysm, s odstupom času treba priznať, že viacero častí hry sa scvrklo iba na prelet z bodu A do bodu B najkratšou možnou úsečkou. Zvyk je však železná košeľa a po rokoch strávených vo vzduchu sa len ťažko znovu zvyká na pripútanie k zemi.

Blizzard sa teda s prichádzajúcim patchom za cieľom udobrenia si fanúšikov uchýlil ku kompromisu. “Aj keď pevne veríme, že ostať na zemi je kľúčovou súčasťou objavovania vo WoW, tiež si uvedomujeme, že oslobodenie sa od týchto obmedzení môže byť rovnako zábavné a uspokojujúce. Teda hlavne pre tých, ktorí si už naplno užili celý svet. Preto v blízkej budúcnosti plánujeme isté zmeny, ktoré dovolia hráčom užiť si ich ťažko získané lietajúce mounty v Draenore spôsobom, ktorý neohrozí vzrušenie z objavovania na zemi.”

Nebude to však také jednoduché. Hráči, ktorí budú chieť lietať po Draenore budú musieť splniť niekoľko podmienok. Hráč musí v Draenore nazbierať 100 skrytých pokladov, získať náročné achievementy Draenor Loremaster a Securing Draenor a zároveň zvýšiť svoju reputáciu u troch novopridaných Tanaanskych fakcií na úroveň Revered. Po splnení týchto podmienok hráč získa achievement Draenor Pathfinder a nového lietajúceho mounta – dvojhlavého Soaring Skyterror.

rylak-gauche-grandČo si o týchto zmenách myslíte vy? Súhlasíte s názormi Blizzardu, alebo by ste privítali ešte jednoduchší prístup k lietaniu po vzore predošlých expanzií?

Komentuj!