Register

A password will be e-mailed to you.

PlayStation už v auguste vydá svoju druhú tohtoročnú multiplayerovú strieľačku. Po megaúspechu menom Helldivers II príde na rad Concord od štúdia Firewalk. Hoci hra počas odhalenia v rámci posledného State of Play zanechala rozpačité dojmy, už onedlho sa budeme môcť na vlastnej koži presvedčiť, či zdanie klamalo, alebo nie. Prvé dojmy od novinárov, ktorí si mohli titul v uplynulých dňoch vyskúšať sú viac-menej pozitívne, takže nakoniec môže predsa len ísť o titul, ktorému sa oplatí venovať pozornosť, najmä ak máte radi hry pre viacerých hráčov.

Aby sme boli konkrétnejší, novinári zo zahraničia sa pri hre bavili, na tom sa zhodujú takmer všetci. Niekomu nesedí skutočnosť, že hra skrátka pripomína rôzne už vydané tituly, prípadne nenadobudli presvedčenie o tom, že tlačiť nejaký príbeh a lore do multiplayerovej hry je správne rozhodnutie, no samotné hranie je zábavné, a to je hlavné. Počas júla nás čakajú dva beta testy, pričom do prvého, ktorý sa bude konať od 12. do 14. júla sa dostanú hráči, ktorí si titul predobjednajú. K vášmu prístupu však získate aj 4 ďalšie kódy pre kamarátov, takže si hru budete môcť skúsiť vo väčšom počte. K dispozícii budú 4 mapy, 3 herné režimy a všetkých 16 postáv, za ktoré si budeme môcť pri vydaní plnej hry zahrať.

Od 18. do 21. júla sa uskutoční druhá beta, tento raz už otvorená pre všetkých. Okrem obsahu z beta testu pre predobjednávateľov pribudne mapa Bone Mines a štvrtý herný režim Area Control. Na základe odozvy od hráčov z beta testu ešte vývojári pred vydaním čo-to odladia, no veľké zmeny budú môcť robiť až dodatočne, to za necelý mesiac jednoducho nejde. Tak či onak, o kvalitách/nekvalitách hry Concord sa budeme môcť presvedčiť už onedlho, a to ako na PS5 tak aj na PC. Pre viac informácií zamierte na PlayStation.Blog, kde sa nachádza viac detailov o tom, čo beta ponúkne. Ak ste náhodou minuli informáciu o dátume vydania, tak Concord dorazí na už spomenuté platformy 23. augusta.

Zdroj: Twitter/X Concord, PlayStation.Blog

Komentuj!