Register

A password will be e-mailed to you.

Japonské Sony sa už dlhšie zameriava na hráčov s určitou fyzickou nevýhodou. Či už ide o zrakový problém, prípadne neschopnosť adekvátne držať ovládač, tvorca konzol PlayStation sa snaží hráčom sprostredkovať také nastavenia, ktoré im umožnia pohodlne prejsť konkrétnym titulom. Tentokrát však posúvajú hranice a možnosti pre tento typ hráča na novú úroveň. Všetko pritom nesie názov Project Leonardo.

Ide o špeciálny ovládací nástroj, ktorý si môžu hráči ľubovoľne upravovať a meniť podľa ich potrieb. Je výrazne väčší ako tradičný DualSense a pripomína skôr skôr dva masívne bubny. Zariadenie sme zatiaľ nevideli v akcii, avšak podľa slov Sony si viete plne nastaviť všetky pozície i vzdialenosť analógových páčok od používateľa či konkrétnych tlačidiel.

Súčasne sa zariadenie dá upraviť i softvérovo, čiže tlačidlá sú programovateľné. Plusom bude i fakt, že kombináciu dvoch tlačidiel si viete nastaviť iba na jeden jednoduchší príkaz. Ak má teda nejaký hráč problém s držaním konkrétnych tlačidiel v jeden moment, vie sa ľahko takejto prekážky zbaviť.

Podľa dostupných informácií sa bude dať Leonardo kombinovať s ďalším takýmto zariadením a aj s ovládačom DualSense. Tým pádom si viete pred seba položiť niekoľko ovládačov tak, aby to vám stopercentne vyhovovalo a hranie sa pre vás stalo razom príjemnejším.

Treba ale podotknúť, že zariadenie aktuálne nie je úplne hotové, čiže stále prebieha vývoj, aby všetko mohlo fungovať podľa predstáv i prezentácií od spoločnosti Sony. Ide ale o krok správnym smerom, minimálne pre hráčov, ktorí takéto úpravy ocenia. Dátum vydania ani cenovka momentálne nie sú priblížené. To, okrem iného, znamená aj to, že v súčasnom kalendárnom období Project Leonardo zrejme nevyjde.

Zdroj: blog.playstation.com

Komentuj!