Register

A password will be e-mailed to you.

Štúdio Saber Interactive obohatí svoju zombie akciu o verziu pre súčasnú generáciu konzol a súčasne vydá i update, ktorý navýši hordy živých mŕtvol na naozaj astronomický počet. Pripravte si zásobníky, budete ich totiž potrebovať.

Third-Person variácia na Left 4 Dead od spoločnosti Valve vyšla v roku 2019, no nezožala príliš veľké ovácie. Šlo síce o nadpriemernú žánrovú záležitosť, mnohí mali očakávania nastavené o niečo vyššie. Mohla za to primárne krátkosť celého zážitku, ktorý ste v dobrej spoločnosti dokázali pokoriť v priebehu niekoľkých hodín. Každopádne, pokiaľ ste hľadali modernú strieľačku, kde by ste mohli kosiť stovky prichádzajúcich mŕtvol so zámerne ohyzdným stvárnením, konkurenciu by ste hľadali len ťažko.

O dva roky neskôr sa ale hráči dočkali novej edície s názvom Aftermath, ktorá prekopala súbojový systém na blízko, pridala nové mapy a taktiež aj first person režim, ktorý ešte väčšmi navodil pocit, že prišiel aspoň čiastočný nástupca kooperačného projektu od Valve. Práve táto verzia sa dočkala už veľmi slušných známok, pričom jej existencia umožnila udržať titul pri živote až do dnešného dňa. A to je na relatívne malý projekt slušný výkon. Koniec koncov, stačí sa pozrieť ako biedne dopadol Babylon’s Fall, ktorý sa tešil výraznejšej marketingovej kampani.

24. januára sa titul dočká verzie pre súčasnú konzolovú generáciu (PlayStation 5, Xbox Series X, Xbox Series S), ktorá bude pre pôvodných vlastníkov dostupná zdarma. Má priniesť plynulých 60 FPS a režim 4K. Nový prídavok nazvaný Horde Mode XL vyjde taktiež za nulový poplatok, avšak tešiť sa z neho budú môcť iba majitelia nových konzol a osobných počítačov.

Je to pomerne logický krok, keďže podľa autorských sľubov, mód prinesie strety s živými mŕtvolami o počte až jeden tisíc. A vzhľadom k tomu ako na konzole PlayStation 4 bežalo Days Gone (ktoré navyše vyšlo exkluzívne), si len ťažko predstaviť takto gigantickú vlnu protivníkov na dnes už staručkej platforme. Pokiaľ ste teda už dlhšie nezavítali do akčných kútov tejto hry, možno by bolo načase vziať do rúk zbrane a vydať sa na ďalší prechod lemovaný desiatkami mŕtvych.

Komentuj!