Register

A password will be e-mailed to you.

Iba nedávno sme sa dočkali oficiálneho oznámenia pokračovania titulu Middle-Earth: Shadow of Mordor z roku 2014. Tento titul dokázal po svojom vydaní získať priazeň fanúšikov a v mnohých anketách získal ocenenie hra roku. Už toto leto si zahráme pokračovanie, ktoré bude pokračovať v príbehu prvej hry.

Počas včerajšieho dňa spoločnosť Warner Bros. Interactive Entertainment odhalila úplné prvé gameplay video z Middle-Earth: Shadow of War. V tomto gameplay videu sa hráčom predstaví nová generácia systému Nemesis spolu s Nemesis Fortresses, kde si hráči osvoja rozmanité stratégie, aby byli schopní dobývať dynamické pevnosti a vytvárať si armády Orkov.

V približne šestnásť minútovom videu nechýba ani Talion a Celebrimbor, ktorí stoja v čele útoku na pevnosť v horskej úžine Seregost. Middle-Earth: Shadow of War nadviaže na originálny príbeh o Talionovi a Celebrimborovi, s ktorými sme sa zoznámili v prvej časti. Táto dvojica sa musí prebojovať nepriateľskou líniou, aby vytvorili armádu, s pomocou ktorej sa postavia temnému Sauronovi.

Warner Bros. opisuje toto dobrodružstvo ako epické, pričom cieľom hráčov bude obsadzovanie pevností a vytvorenie nového prsteňu, vďaka čomu sa bude možné postaviť Sauronovi a jeho Nazgulovi. V pokračovaní nás má čakať osobitnejší svet, mnoho nových druhov nepriateľov, zaujímavejšie postavy a chýbať nemajú ani hlbšie a prepracovanejšie príbehy. Budete sa vracať za účelom pomsty, alebo sa rozhodnete vytvoriť nové spojenectvo? Aj také možnosti hra podľa nových informácií ponúkne.

Aby ste sa nepriateľskými líniami prežili, bude nutné využívať strategické schopnosti, prefíkanosť, no ak to nepôjde po dobrom, môžete využiť aj starú dobrú tvrdú silu. Okrem toho bude nutné dobývať pevnosti Saurona, ktoré následne môžete obrátiť na svoju stranu a využiť v boji proti úhlavnému nepriateľovi.

Nové informácie o Middle-Earth: Shadow of War znejú veľmi dobre, no všetci poznáme podobné marketingové reči. Ako to nakoniec dopadne sa dozvieme 22. augusta, kedy hra vyjde vo svete, no vzhľadom na kvality prvého dielu sa však o pokračovanie veľmi nebojíme.

Na záver iba podotýkame, že u nás si na hru budeme musieť počkať o tri dni dlhšie (t. j. do 25. augusta 2017), aspoň teda v prípade, ak zatúžite po fyzickej kópii titulu. Hra dorazí pre PC, PlayStation 4 a Xbox One. Prikladáme aj box-art štandardnej a Gold edície, aby ste si mohli vybrať, pre ktorý z nich sa rozhodnúť 🙂

Komentuj!