Register

A password will be e-mailed to you.

Tohtoročný horúci júl nám opäť nadelí niekoľko pozoruhodných videoherných počinov. Radi by sme vám znova predstavili potenciálne najzaujímavejšie a najočakávanejšie tituly. Dúfame, že aj vy si spomedzi nich vyberiete svojho favorita. Čo nám teda prinesie v poradí siedmy mesiac tohto roku?

The Legend of Heroes: Trails through Daybreak
Žáner: JRPG
Platformy: PC, PlayStation 4, PlayStation 5 a Nintendo Switch
Vývojár: Nihon Falcon Corporation
Dátum vydania: 5. júl 2024

Trails Through Daybreak je prvý diel takzvanej Calvardskej podsérie ságy The Legend of Heroes. Zavedie nás do republiky Calvard, ktorá sa vďaka povojnovému oživeniu teší ekonomickému rastu. Na druhej strane však silnejú aj spoločenské nepokoje. V hlavnej úlohe sa ujmeme úlohy nezávislého detektíva Van Arkrideho v meste Edith, ktorého dobrodružstvo odštartuje vo chvíli, kedy ho kontaktuje dcéra súčasného prezidenta Agnes Claudel.

Hratelnosť pozostáva z dvoch súbojových systémov, pričom v ten ťahový pripomína staršie diely série. Akčný bojový systém zase vychádza zo sesterskej série Ys. Dá sa medzi nimi voľne prepínať, pričom však súboje s bossmi prebiehajú výhradne na ťahy.

Once Human
Žáner: Multiplayerový openworld survival
Platformy: PC
Vývojár: Starry Studio
Dátum vydania: 9. júl 2024

V multiplayerovom akčnom survival počine z pohľadu tretej osoby Once Human sa celý svet nachádza kontaminovaný mimozemským tvorom, ktorý je pomenovaný ako Hviezdny prach (Stardust). Hrôzy, známe ako Deviants, priviedli ľudstvo takmer na pokraj vyhynutia. Ujmete sa úlohy tzv. metačloveka, ktorý dokáže odolať kontaminácii a dokonca využiť silu Hviezdneho prachu vo svoj prospech. Keďže ide o prioritne multiplayerový počin, je na hráčoch, aby spolupracovali a zbierali nástroje z trosiek civilizácie v snahe získali späť svoju krajinu od nepriateľských Deviants. Proti vám sa však postavia aj mnohí kontaminovaní ľudia, pričom bossovia sú tvorení predovšetkým bytosťami z iných dimenzií.

EvilVEvil
Žáner: Kooperatívna strieľačka
Platformy: PC, PlayStation 5 a Xbox Series X/S
Vývojár: Toadman Interactive
Dátum vydania: 16. júl 2024

EvilVEvil je kooperatívna strieľačka z pohľadu prvej osoby, v ktorej sa stretnete s drsnými upírmi, z ktorých každý má k dispozícii silné schopnosti. Hlavnou náplňou príbehu je odhalenie plánov zlého upíra Zagreusa a jeho oddaných kultistov. Môžete spojiť svoje sily až s dvoma ďalšími hráčmi-upírmi, alebo sa na túto úlohu môžete podujať celkom sami. Na výber máte z viacerých povolaní, ako sú napríklad assassin, berserkr alebo arkanista. Svoju postavu môžete vybaviť bojovým arzenálom, ktorý zahŕňa moderné strelné zbrane, alebo aj starodávne mocné relikvie. Po postupe na vyššiu úroveň sa môžete dostať aj k tradičnému upírskemu vysávaniu života.

Kunitsu-Gami: Path of the Goddess
Žáner: Akčná stratégia
Platformy: PC, PlayStation 4, PlayStation 5, Xbox Series X/S a Xbox One,
Vývojár: Capcom
Dátum vydania: 19. júl 2024

Kunitsu-Gami: Path of the Goddess je unikátna singleplayerová stratégia s výraznými akčnými prvkami, odohrávajúca sa na poškvrnenej hore Kafuku, ktorú napadli duchovia menom Seethe. Na vrcholku hory sa nachádza dedina, ktorú musíte ochrániť v úlohe hrdinu menom Soho. Vašim cieľom je taktiež doprevádzať a strážiť pannu Yoshiro, ktorá sídli na vrcholku hory. Jej úlohou je poraziť duchov Seethe a očistiť horu Kafuku od poškvrny. Soho musí využiť pomoc dedinčanov a prideliť im špecifické úlohy, takže jeho taktika bude kľúčovým komponentom úspechu.

F1 Manager 2024
Žáner: Pretekársky simulátor
Platformy: PC, PlayStation 4, PlayStation 5, Xbox One a Xbox Series X/S
Vývojár: Frontier Developments
Dátum vydania: 23. júl 2024

F1 Manager 2024 je ďalší ročník série, v ktorej sa ocitáme v úlohe manažéra tímu Formule 1. Hra je založená na predchádzajúcom dieli série a pridáva nemalý počet vylepšení, napríklad možnosť vytvoriť si vlastný 11. tím. K dispozícii je tiež výber zázemia tímov, financovania, tímových farieb a ďalších noviniek. Veľkú zmenu tvorí systém morálky, kedy zlyhania majú nový vplyv na morálku, výkonnosť a dokonca aj na samotné vzťahy v tíme. Po novom je tiež možné vytvoriť si jazdecké akadémie a podieľať sa na rozvoji talentov v kategóriách F2 a F3.

Takže sme vám opäť priniesli výber tých najzaujímavejších videoherných počinov, ktoré nás čakajú v tomto horúcom letnom mesiaci. Je možné, že niektorá z vami očakávaných hier v tomto výbere chýba, takže ak máte nejakého iného videoherného favorita, na ktorého sme prípadne zabudli, môžete nás na neho upozorniť v komentároch.

Komentuj!