Register

A password will be e-mailed to you.

Leto pomaly začína a spolu s ním otvárame aj herný jún 2024. Aké hry na nás čakajú tento mesiac? Tradične sme sa pozreli na všetko, čoho sa počas najbližších tridsiatich dní dočkáme a vybrali z toho tie najzaujímavejšie kúsky. Nemôžeme síce povedať, že by sme tu mali silný herný mesiac, no aj tak sú na obzore celkom pozoruhodné tituly. Poďme si ich teda predstaviť bližšie.

Killer Klowns From Outer Space: The Game
Žáner: Asymetrický survival horor
Platformy: PC, PS5, Xbox Series X/S
Vývojár: Illfonic, Teravision Games
Dátum vydania: 4. jún 2024

Vraždiaci klauni z vesmíru sa vracajú, a tentokrát rovno do sveta hier. Konkrétne v asymatrickom hororovom survival titule až pre desiatich hráčov. Traja záujemcovia sa ujmú role klaunov, pričom ostatní sa stávajú lovnou zverou. Úlohou klaunov je pozabíjať ostatných, pričom tí sa musia pokúsiť prežiť a nájsť jednu z únikových ciest a získať potrebný predmet, ktorý im umožní zachrániť si život. Ak ste fanúšikovia tejto hororovej klasiky a máte dostatok priateľov, s ktorými sa viete spojiť online, táto hra by mohla byť presne pre vás. Do akcie môžete skočiť už 4. júna.

Shin Megami Tensei V: Vengeance
Žáner: JRPG
Platformy: PC, PS4, PS5, Xbox One, Xbox Series X/S, Nintendo Switch
Vývojár: Atlus
Dátum vydania: 14. jún 2024

Piatu časť hernej série Shin Megami Tensei sme sa dočkali ešte v roku 2021, no už tento mesiac príde v rozšírenej edícii, ktorá nesie podtitul Vengeance. Budeme tak mať možnosť prejsť si opäť originálnu príbehovú líniu, no tentokrát bude možná aj druhá cesta. Zvoliť si pomstu, ktorej dôsledky si počas hry postupne budeme môcť všímať. Hra sa tak dočká novej plnohodnotnej príbehovej línie. Do hry vstupujú aj noví démoni, herné mechaniky a nechýbajú ani nové lokality. Ako to celé bude vyzerať sa dozvieme už 14. júna, tak sa nechajme prekvapiť.

Still Wakes the Deep
Žáner: Survival horor
Platformy: PC, PS5,  Xbox Series X/S,
Vývojár: The Chinese Room
Dátum vydania: 15. jún 2024

Jedným z najzaujímavejších počinov tohto mesiaca je bezpochyby survival horor titul Still Wakes the Deep. Hra je zasadená na ropnú plošinu v Severnom mori Beira D v decembri roku 1975. Vašou úlohou bude prežiť náročnú situáciu, kedy sa na plošine ocitne neznáme monštrum, proti ktorému sa nie ste schopní nijako brániť. Jediné čo môžete robiť je zakrádať sa, byť potichu, ukrývať sa, utekať, liezť po rebríkoch a čo najšikovnejšie rozlúsknuť niekoľko hlavolamov. Zvládnete to? Zistíte už 15. júna tohto roku, pričom hra bude dostpná hneď aj v Game Passe.

Workers & Resources: Soviet Republic
Žáner: Budovateľský simulátor
Platformy: PC
Vývojár: 3Division
Dátum vydania: 20. jún 2024

Jún je aj mesiacom, kedy si konečne budeme mať možnosť naplno vyskúšať herný titul z domáceho trhu. Po skoro piatich rokoch v early access sa tak budeme môcť dostať do budovateľského simulátora Sovietskej republiky. Víziou hry je priniesť titul ako Cities Skylines alebo Transport Forever, no zasadiť všetko do sovietskeho prostredia v období rokov 1960 – 1990. Budeme tak možnosť si vyskúšať, aké je to budovať svet vo svete komunizmu, pričom narozdiel od reality, časový limit neexistuje. Hra bude vo svojej plnej verzii dostupná už 20. júna 2024. Nechajme sa prekvapiť, aký bude výsledný dojem.

Elden Ring: Shadow of the Erdtree
Žáner: Akčné souls-like RPG
Platformy: PC, PS4, PS5, Xbox One, Xbox Series X/S,
Vývojár: FromSoftware
Dátum vydania: 21. jún 2024

A nakoniec jednoznačne to najväčšie, čo si pre nás jún pripravil. Predstavovať Elden Ring asi nikomu výraznejšie nemusíme. Tentokrát sa však máme možnosť dostať do úplne nového sveta, ktorý sme predtým navštíviť nemohli. Čakajú na nás nové oblasti, nové výzvy, nové zbrane a samozrejme aj noví bossovia, proti ktorým sa budeme musieť postaviť. Expanzia naplno prichádza na trh už 21. júna a rozhodne pri tom nebudeme chýbať.

To sú teda najazaujímavejšie kúsky, ktorých sa počas tohto mesiaca dočkáme. Sme si vedomí, že to nie sú všetky hry, ktoré vychádzajú, no v prípade, že si myslíte, že sme na nejakú zabudli, pokojne nám ju napíšte nižšie. Veríme, že nás čaká silné herné leto. Tak hurá doň.

Komentuj!