Register

A password will be e-mailed to you.

V hernom svete sa aj v dnešný deň udialo viacero zaujímavých udalostí. My sme si pre vás pripravili zhrnutie toho podstatného, čo by vás mohlo zaujať.

  • Akčná hra z pohľadu prvej osoby, High on Life, sa dočkala zverejnenia dátumu vydania na oficiálnom webe Xboxu. Uvedený dátum síce nie je oficiálny, no za predpokladu, že mu môžeme dôverovať, by sme sa titulu mali dočkať 25. októbra.
  • Nový titul z univerza Dune, tentokrát z dielne vývojárskeho štúdia Shiro Games, sa dočká multiplayerového režimu. V Dune: Spice Wars si tak budú môcť spoločne zabojovať až štyria hráči.
  • V stratégii Aquatico od štúdia Digital Reef Games sa budeme starať o výstavbu kolónie, umiestnenej hlboko pod morskou hladinou. Titul sa momentálne nachádza v alfa verzii, avšak vývojári prisľúbili, že vyjde už na jeseň tohto roku.
  • V pripravovanom upírskom titule Redfall sa dočkáme aj kooperatívneho režimu, ktorý bude prístupný v rámci príbehovej kampane. Ostatní hráči budú môcť pomáhať hosťovskému hráčovi, no ich pokrok v rámci príbehovej línie to nijak neovplyvní – kampaň si budú musieť prejsť na vlastnú päsť.
  • Akčné 2D RPG s prvkami bojovky, nesúce názov Corpse Keeper od vývojárov z Melancholia Studio, by sa malo na našich obrazovkách objaviť už tento rok. Samozrejme, stane sa tak za predpokladu, že sa vývojárom podarí vyzbierať požadovanú finančnú sumu skrz web Kickstarter. Doteraz dokázali nazbierať viac ako 6000 € z požadovaných 10 000.
  • V hororovej adventúre The Mortuary Assistant, na ktorom pracuje štúdio DarkStone Digital, sa ocitneme v úlohe asistenta v bežnej márnici, v ktorej sa prejavujú zvláštne javy. Titul sa dočkal dátumu vydania, a to konkrétne 2. augusta 2022.
  • Plošinovka Pale Night od štúdia Pretty French Games nás zavedie do zvláštneho sveta, v ktorom sa zmeníme na kocku a sme nútení prekonávať rôzne nástrahy, z ktorých najväčšie predstavujú svetelné lúče. Vyskúšať si ju môžete už teraz, keďže na dnes bol naplánovaný oficiálny dátum vydania na Steame.
  • Pretekársky počin NHRA Championship Drag Racing sa špecializuje na zvláštne, rýchle vozidlá, pričom ponúka napríklad reálne trate, realistickú fyziku a a asynchrónny multiplayer. Súťaženia sa môžete zúčastniť už v auguste tohto roku.
  • Aktuálny rebríček predaja na Steame vedie zariadenie Steam Deck, tesne nasledované remakom Final Fantasy VII. Na tretie miesto sa vyšvihlo Chivalry 2, pravdepodobne vďaka 40% zľave.
  • Vydanie Diablo Immortal sprevádza finančný úspech, keďže štúdio Blizzard vďaka nemu behom prvých dvoch týždňov od vydania zarobilo už 24 miliónov dolárov. Pritom treba mať na mysli, že titul sa zatiaľ nepredáva v ľudnatej Číne, kde sa očakávajú ďalšie vysoké a úspešné tržby.

Komentuj!