Register

A password will be e-mailed to you.

Režisér a scenárista Hideo Kojima pár týždňov pred vydaním láka na Director’s Cut edíciu svojho posledného herného projektu z produkcie japonského Sony. Inovovaný a o herný obsah doplnený Death Stranding na seba púta pozornosť v zhruba štvorminútovej ukážke, ktorú strihal sám velikán herného priemyslu a niekdajší autor ságy Metal Gear Solid.

Naposledy si pre nás tím z Kojima Productions pripravil desaťminútový trailer, ktorý predstavoval jednotlivé mechaniky a doplnky v tomto akčnom survival titule o cestovaní a bojovaní s mnohými prekážkami. Dnes už všetci vieme, že si unikátny virtuálny simulátor kuriéra získal veľkú fanúšikovskú komunitu, i keď sa nestretol s výhradne kladným prijatím. No recenzie sa aj tak pohybovali nad osemdesiatkou. O jeho kvalitách ale, mimo iných zahraničných, svedčia i naše recenzie (PC a PlayStation 4 verzií).

Ukážka neprináša mnoho nového (i keď znalci hry dobre vedia, že je plná spoilerov, ktoré si ale bez kontextu nespojíte), avšak môžeme uznať, že je umne zostrihaná. Musíme si uvedomiť, že hoci je Kojima režisér, so strihaním nemá bohaté skúsenosti a preto možno pochváliť audiovizuálne spracovanie spoločne so synchronizáciou obrazu i zvuku. Každopádne, neočakávajte hutnú porciu hrateľnosti, pretože primárne uvidíte iba filmové scenérie a herecké obsadenie, ktorým sa sám Hideo nezriedka chváli. Hrateľnosť je vo finálnej ukážke druhoradá.

Death Stranding Director’s Cut vychádza už o pár týždňov. Majitelia konzol PlayStation 5 sa budú môcť vydať na potulky zničenou krajinou už dvadsiateho štvrtého septembra 2021. Rozšírená edícia aj spolu s jej obsahom vychádza exkluzívne pre zmienenú platformu a momentálne nie je naplánovaná pre PC alebo starú generáciu konzol. Je však možné, že Sony chce posilniť PlayStation 5 predaje a atraktívny obsah sa neskôr dostane aj do starších platforiem. Aktuálne však ide o dohady a až čas ukáže, či sú pravdivé. Dovtedy môžeme len prezuť čižmy, na chrbát vziať automatickú pušku spolu s nákladom a vydať sa na nebezpečnú túru skrz apokalyptickú Ameriku.

Komentuj!