Register

A password will be e-mailed to you.

Dvojica užívateľov československého herného serveru Databáze-her.cz pracuje na amatérskom českom dabingu pre dnes už klasiku plošinovkového žánru, Oddworld: Abe’s Exoddus.

Jeden z tvorcov dabingu, užívateľ používajúci nick Kristmeister, píše v diskusnom vlákne k uvedenej hre, že “nepůjde o žádný umělecký dabing ani poloprofesionální, spíš jen takový fan-made pro pobavení”. Ohľadom kvality výslednej práce teda nemožno mať prehnané očakávania, aj vzhľadom k tomu, že tvorcovia ju sami koncipujú skôr ako svojský experiment či fanúšikovský pokus.

Čo sa týka postupu práce, jeden z dabérov nedávno uverejnil na svojom youtube kanáli zhruba dvadsať minútový záznam s dabingom, ku ktorému sa v popise píše: “tak sen se stává skutečností a je mi ctí vám představit můj český dabing na Abe’s Exoddus. Díky moc Victorovi za spolupráci.” To značí, že dabing je už hotový, no ani z videa samotného nie je zrejmé, kedy bude oficiálne sprístupnený. Môžeme však predpokladať, že pridlho čakať nebudeme.

Okrem toho si ešte môžete pozrieť hodinový záznam zo včerajšieho livestreamu, kde obaja autori dabingu diskutujú o procese dabovania a o výsledku svojej intenzívnej štvordňovej práce.

Komentuj!