Register

A password will be e-mailed to you.

Age of Empires II zažíva malú renesanciu, čoho dôkazom je aj zmienka o novom ESRB ratingu. Ten  indikuje príchod Definitive Edition, ktorý je viac-menej istotou a nám neostáva nič iné len čakať na oficiálne oznámenie.

Iste si mnoho pamätníkov spomenie na legendu medzi RTS stratégiami, Age of Empires. Dvojka je právom považovaná za vrchol série, a tak sa dalo čakať, že v nejakej forme sa objaví po rokoch opäť. Definitive Edition zväčša znamená kompletnú edíciu so všetkými možnými rozšíreniami. Medzi tie by mal patriť The Conquerors – datadisk, ktorý pred rokmi slúžil ako veľké DLC. Na druhej strane nie je jasné či sa v edícií objaví aj remaster z roku 2013 a add-ony The Forgotten The African Kingdoms a Rise of the Rajas.

Age of Empires IV bol inak ohlásený už pred dvomi rokmi a Microsoft neskôr oprášil aj svoju prvotinu Age of Empires v novej verzii. Definitívnu edíciu by mal dostať aj Age of Empires III. Bohužiaľ, zatiaľ nie je známy dátum vydania a to ani pre druhý, ani pre tretí diel. Rozhodne však nejde o zlý krok, kvalitných stratégií je v posledných rokov ako šafranu a tieto remastery, či oprášené pôvodné hry by mohli slúžiť ako dobrý prieskum toho, čo si praje trh.

Komentuj!