Register

A password will be e-mailed to you.

Vesmírnych simulátorov je ako šafranu a dobrých vesmírnych simulátorov ešte menej. Hráčom, ktorí si ešte spomínajú na legendárne série ako Wing Commander alebo FreeSpace teda zaplesalo srdce, keď sa v semtembri tohto roku na Kickstarteri objavil projekt EVERSPACE od štúdia ROCKFISH Games. Dnes tu už máme prvý gameplay trailer.

Vesmírne simulátory majú oproti iným žánrom pomerne malú fanúšikovskú základňu, avšak o to vernejšiu. A ako to už v takýchto prípadoch býva zvykom, namiesto veľkých štúdií musia na scénu prísť tie nezávislé s podporou crowdfundingových platform ako Kickstarter.

Túto cestu si zvolili aj v ROCKFISH Games. Cielenú sumu 225 tisíc dolárov sa už za prvé týždne podarilo prekročiť takmer dvojnásobne, pričom niektorí majetnejší fanúšikovia neváhali projekt podporiť aj sumou 7 tisíc dolárov.

A podľa prvého zverejneného gameplay traileru si prídu na svoje.

Aj keď ide iba o prvú ukážku a hra ešte prejde viacerými zmenami (hlavne pokiaľ ide o grafiku), už teraz sa dá predpokladať, že fanúšikovia žánru neostanú sklamaní. Zbierka na Kickstarteri síce už skončila, ale ak by ste chceli projekt EVERSPACE podporiť aj vy, stále tak môžete urobiť na stránke hry. Odmenou vám okrem iného môže byť aj alpha prístup, takže prvú verziu hry si budete môcť zahrať už v marci 2016.

Ostatní si bohužiaľ budú musieť počkať až do októbra 2016.

Komentuj!

O autorovi

Gago prvýkrát pričuchol ku gamingu pri Manic Minerovi na Commodore 64 a odvtedy ho to drží už vyše dve dekády. Keď zrovna nehrá, tak sa venuje písaniu a grafickému dizajnu.

Súvisiace príspevky