Register

A password will be e-mailed to you.

Na tohtoročnej E3 nám Konami priblížilo detaily o hrateľnosti novej hry zo série Metal Gear Solid. Na konferencii ste mali možnosť vidieť video so stopážou 40 minút.

Pre samotného Hideo Kojimu je pravdepodobne ťažké vyjadriť zameranie nového MGS na voľnosť a otvorenosť iba v jednom videu. Preto vám prináša ďalšie video, tentokrát už "iba" s 30 minútovou stopážou a podrobným komentárom.

Vo videu môžete vidieť 4 spôsoby, ako sa dá zdolať jedna misia.

Prvý spôsob je označený ako "Quiet". Quiet v angličtine znamená doslovne "Tichý". V MGS má však toto slovo podtón ženského mena. Dabérka Stefanie Joosten stvárňuje Quiet ako smrteľnú, no sexy parťáčku samotného Big Bossa (Snake-a). Vo videu môžete vidieť, ako Snake-a doslova zachráni v mnohých situáciách pomocou jej svižného premiestňovania sa s presnými výstrelmi z ostreľovacej pušky.

Druhý spôsob nesie pomenovanie "Assault", v preklade "Útok". Oproti prvému postupu si môžete všimnúť pár rozdielov. Snake má na sebe obrnený oblek, pričom sa chopí guľometu vo vrtuľníku a začne obstreľovať neďalekú dedinku, v ktorej sa nachádza váš cieľ. Ten môžete buď zneškodniť a odviezť do bezpečia, alebo ho jednoducho zabiť.

MGS5_TPP

Tretí spôsob začína opäť na púšti s jedným rozdielom. Váš kôň, "hřebec", pri vás verne stojí a čaká kým ho osedláte. Tento spôsob nesie pomenovanie "Sniper dog". Snake nesie na chrbte odstreľovaciu pušku s tlmičom, sekundárnu zbraň dopĺňa samopal s tlmičom a aby tých tlmičov nebolo málo, pištoľ s tlmičom uzatvára toto tlmičové trio. Prechod misiou sa nesie v znamení vyčkávania na správny okamih a odrovnania cieľa v momente, keď to najmenej očakáva.

Štvrtý a posledný spôsob "Thinking outside the box", v preklade "Myslenie mimo škatule", predstavuje presne to, čo tento výraz znamená. Začínate na púšti, avšak tento raz sa vydáte k ceste, ktorou pomaly prichádzajú na vojenskom džípe ruské jednotky. Snake a jeho verná krabica sa dostala aj do tejto verzie hry. Pomocou krabice budete môcť vyvádzať psie kúsky. Video názorne predstavuje jeden z nich, kedy sa môžete v podstate šmýkať dole kopcom ako na saniach a tým sa prepravujete svižnejšie, no stále takticky. Vo videu môžeme vidieť úžasné vyvrcholenie s výbušninou C4, ktorá je pripevnená o vojaka, no viac vám už neprezradím. Pozrite si samotné video.

Metal Gear Solid: The Phantom Pain vychádza 1. Septembra na Xbox, Xbox 360, PS3 a PS4. PC verzia vychádza 15. Septembra.

 

Zdroj: PCGamer, Vlastný.

Komentuj!