Register

A password will be e-mailed to you.

Univerzum, ktoré vzišlo z pera talentovanej J. K. Rowlingovej si svojho času podmanilo detský i dospelý svet. Odkaz jej knižného príbehu ale žije dodnes. To sme videli napríklad minulý rok, kedy na naše herné zariadenia prišlo výborné Hogwarts Legacy. Súčasné kalendárne obdobie však autori do éteru vypustia virtuálne spracovanie známeho športu jestvujúceho v mantineloch tohto magického prostredia.

Ukážka využíva princíp poslednej doby. Aký konkrétne? Isté parazitovanie na nostalgii. Aktuálne zahraničné trailery pomerne často autentickými zábermi reagujú na predchádzajúcu (nezriedka úspešnejšiu) tvorbu. Videli sme to v nedávnom odhalení anime The War of the Rohirrim no a filmové scény obsahuje i terajšie predstavenie Quidditch Champions.

Mimo to je ukážka relatívne zabudnuteľná, hoci prezentuje vizuálne atraktívne kulisy, kde sa budú odohrávať športové strety. Už minulosť pritom ukázala, že o podobný titul záujem je, nakoľko starší Quidditch World Cup ponúkol zábavnú hrateľnost s rovnakým jadrom v dobe absolútneho boomu Harryho Pottera.

Titul dorazí na osobné počítače, PlayStation 5 (okamžite sa objaví v mesačnom Plus predplatnom), Xbox Series S i Xbox Series X. Dátum, ktorý by ste si mali zapísať je tretí september 2024. Ide o striktne digitálny produkt, aspoň nateraz. Fyzický release je však naplánovaný na ôsmy november. Ohlásená je aj Nintendo Switch verzia, avšak dočkať by sme sa jej mali až počas Vianočných sviatkov.

Komentuj!