Register

A password will be e-mailed to you.

Obľúbená ostreľovačská séria Sniper Elite sa hlási s novým pokračovaním, ktoré sa však zbavilo číslovky v názve a miesto toho dostalo podtitul Resistance. Novinkou bude aj výmena hlavnej postavy, keďže tento raz nebude nacistickým vojakom odstreľovať ofinu Karl Fairburne, ako v každej predošlej hre, ale Harry Hawker.

Podľa popisu sa v napínavom novom príbehu, ktorý prebieha paralelne so Sniper Elite 5, agent Special Operations Executive (SOE) Harry Hawker prvýkrát ujme vedenia, keď odhalí zákernú novú Wunderwaffe – niečo tak silné, že to zaručí nacistom víťazstvo vo vojne. Ak patríte medzi fanúšikov série, určite vám bude menom hlavnej postavy povedomé, nakoľko sa Harry Hawker objavil už v Sniper Elite III: Afrika a následne sa objavil aj v pokračovaniach, no ako hovorí popis, po prvý raz sa ujme vedenia až v prichádzajúcej novinke.

Sniper Elite: Resistance by mal ponúknuť bezkonkurenčnú sniperskú mechaniku, stealth a taktické súboje z pohľadu tretej osoby, pričom tento raz sa obracia pozornosť oceňovanej série na skrytú vojnu, ďaleko od frontových línií, hlboko v srdci okupovaného Francúzska.

Hra vyjde budúci rok, no na nejaké veľké zmeny to nateraz nevyzerá. Autori totiž ešte stále počítajú s vydaním aj na PlayStation 4 a Xbox One, takže hra nemôže presedlať na nový engine, prípadne ponúknuť komplexnejšie mechaniky náročnejšie na výkon, keďže ju budú musieť utiahnuť v čase vydania už takmer 12 rokov staré zariadenia. Okrem toho sa Sniper Elite: Resistance pozrie na PC (Steam aj Epic Games Store), PlayStation 5 a Xbox Series X|S, pričom bude od prvého dňa dostupná v rámci predplatného Game Pass.

Zdroj: gamescom Opening Night Live 2024

Komentuj!