Register

A password will be e-mailed to you.

Herná jeseň prichádza, leto je pri svojom závere a to v praxi znamená jediné – nastáva obdobie herných prezentácií, atraktívnych trailerov i dlhších ukážok. Toto tvrdenie podporuje aj najnovšie gameplay odhalenie prichádzajúceho prírastku do zdanlivo nekončiacej série o mýtických zabijakoch. Tematicky sa video venuje dualite hry.

Francúzsky Ubisoft v posledných masívnych dieloch (Odyssey a Valhalla) stavil na dvoch protagonistov. Vždy ste si však museli vybrať mužský alebo ženský variant a preto nebolo celkom možné s virtuálnymi bojovníkmi kooperovať. To sa ale v nadchádzajúcom, kontroverziou obrastenom, Shadows zmení.

Naoe je primárne určená na kradmý stealth, dokáže sa šikovne ohýbať a, dokonca, priľahnúť k zemi, čo je v rámci série zaujímavou novinkou. Autori sa vo videu síce mierne zbytočne snažia vyzdvihovať práve ženský charakter, opisujú ho samými kladnými prívlastkami, až to pôsobí trochu silene. To ale nič nemení na fakte, že jednotlivé animácie, skákanie skrz šikmé strechy a celková estetika parkúru vyzerajú pomerne slušne. Niečo podobné, nanešťastie, nemožno prehlásiť o zastaralejších výrazoch tváre ako z minulej generácie.

Yasuke je naopak obratný s mečom v ruke, oponentov dokáže kosiť na kvantum spôsobom, pričom jeho najväčšou devízou je sila. Tvorcovia sa podľa všetkého snažili primárne skĺbiť oba štýly. Výsledok nakoniec tak trochu núti koncového užívateľa kombinovať diametrálne odlišné prístupy (čiže postavy) a takto prekonávať jednotlivé výzvy reprezentované znepriatelenými frakciami.

Hoci sa na Shadows valí vlna kritiky, séria Assassin’s Creed (mimo úvodné diely) nikdy nepatrila k realistickým zážitkom ťažiacim z autentickej prezentácie histórie. Vždy išlo o dobové power fantasy, kde ožil kus minulosti, avšak tá sa ohýbala podľa potrieb jednotlivých vývojárov. Áno, za výberom protagonistov, samozrejme, stojí tlak korporácii o čo najväčšie zakomponovanie tak žiadanej diverzity. Napriek tomu ale nie je nutné vopred hovoriť o katastrofálnom projekte, čo sa deje aj v komentárovej sekcii pod vyššie priloženým videom.

Tiene môžu vyrozprávať zaujímavý príbeh v neopozeraných kulisách, ktoré sú pre Európana mimoriadne atraktívne. Nepochybne ponúkne funkčný sandbox a zábavný súbojový systém. A práve to sú prvky, na ktorých séria vždy stála. Ako nakoniec dopadne (po komerčnej i kritickej stránke) sa dozvieme pätnásteho novembra 2024. Titul vyjde na konzolách PlayStation 5, Xbox Series S, Xbox Series X i na osobných počítačoch.

Komentuj!