Register

A password will be e-mailed to you.

Roztomilý Astro Bot sa už v septembri vypraví na svoje tretie dobrodružstvo. Po vynikajúcom VR počine Astro Bot Rescue Mission z roku 2018 a nemenej podarenom Astro’s Playroom z roku 2020 sa tak obľúbená postavička PlayStationu konečne dočká plnohodnotného titulu pre všetkých, nakoľko prvá hra bola určená výlučne pre VR, no a tá druhá bola označovaná ako ukážka schopností ovládača DualSense, hoci išlo o výborný a zábavný počin, ktorý dostával mimoriadne pozitívnu odozvu od hráčov. Teraz však nadišiel čas zažiariť naplno.

Pred oznámením hry počas prezentácie State of Play sme o titule už vedeli vďaka únikom, no i tak hráčom oznamovací trailer urobil obrovskú radosť a v nejednej diskusii sa stretnete s názorom, že išlo o to najlepšie, čo sme videli. Team ASOBI stojaci i tento raz predvádza, že má dostatok nápadov, takže na priestore zhruba troch minút nedáva Astrovi ani na chvíľu vydýchnuť a ukazujú rozmanité svety, rôzne mechaniky, no nezabúda sa ani na poctu a množstvo odkazov na históriu PlayStationu (ostatne, bolo tomu tak i v prípade Astro’s Playroom), takže pozornému oku neujde PaRappa The Rapper, Ape Escape, Shadow of the Colossus a mnoho ďalších referencií na ikonické tituly či postavičky spojené s konzolami PlayStation.

Titul bude obsahovať viac ako 80 úrovní rozmiestnených do šiestich galaxií, ktoré budeme skúmať, aby sme našli Astrových kamarátov. Astro dostane k dispozícii 15 nových schopností, bude musieť zdolať viac ako 70 typov nepriateľov, vrátane množstva nadrozmerných bossov. Najlepšie na tom všetkom je, že hra dorazí už 6. septembra a nebudeme tým pádom musieť čakať extra dlho. Ak by ste sa o hra chceli dozvedieť viac, na PlayStation.Blog nájdete článok v ktorom sa o detaily s hráčmi podelil Nicolas Doucet, zakladateľ a prezident Team ASOBI.

Zdroj: State of Play, PlayStation.Blog

Komentuj!

O autorovi

Prvé skúsenosti s hrami Martin zaznamenal v podobe napodobeniny NESu, ktorá niesla meno "Mortal Kombat III", ku ktorej bol pribalený cartridge žltej farby s 999 hrami. Medzi nimi sa nachádzali klasiky ako Mario, Duck Hunt, Double Dragon a pod. Neskôr zakotvil pri PC a PlayStatione, ktorého fanúšikom je dodnes. Herná scéna Martina baví aj v súčasnosti, novinky sleduje dennodenne a okrem hier sa venuje fotografovaniu. Od septembra 2016 pôsobí na pozícii šéfredaktora somhrac.sk.

Súvisiace príspevky