Register

A password will be e-mailed to you.

V dnešnej recenzii si predstavíme absolútne brutálny herný notebook od známeho výrobcu ASUS. Notebook sa radí do triedy ROG – čo samé o sebe jasne naznačuje cieľovú skupinu pre tento výrobok. ROG Strix Scar 17 je herným notebookom, ktorý sa nezľakne ani výkonnej hernej desktop stanice. Aby sme toto overili v praxi, otestoval som notebook ROG Strix Scar 17 voči svojej hernej redakčnej zostave. Máte sa skutočne na čo tešiť.

Telo, svetielka, dizajn

ROG Strix Scar 17 je skutočne krásny notebook. Hneď na prvý pohľad je jasné, že ide o plnokrvný herný laptop. RGB osvetlenie nájdeme hneď na viacerých miestach. Veko displeja zdobí už ikonické ROG logo. Presvetlená je aj spodná časť veka displeja. Pri zatvorenom šasi zaujme dlhý LED pás, ktorý lícuje aj bočné hrany laptopu. A aby toho nebolo málo, celá klávesnica tiež ponúka plné RGB podsvietenie. ROG Strix Scar 17 doslova žiari.

Pevnému, čiastočne priesvitnému šasi sekunduje skvelo navrhnutý systém pántov, ktorý sa postará o stabilitu displeja pri vyklopení do akéhokoľvek uhla. Šasi sa pri tlaku na akékoľvek miesto ani len nepohne.

Na viacerých miestach (pod displejom, rovnako na spodnej časti laptopu) nájdeme niekoľko výrezov, ktoré slúžia k vedeniu vzduchu z vrchnej časti laptopu pod displejom, cez interné komponenty až po viaceré výduchy na spodnej/zadnej a bočnej strane laptopu.

Ak sa však zameriame čisto na spodnú časť notebooku, môžeme si všimnúť, že je viac zatvorená ako otvorená, čo vo mne vyvolalo mierne obavy z potencionálneho hluku, ktorý môže priniesť takéto riešenie. Oceňujem však umiestnenie obrovskej gumovej podpory, ktorá zafixuje laptop na každej podložke na 100%.

Na zadnej časti nájdeme odvetrávanie vo forme dvoch otvorov. Z pravej strany vynikne špecifický slot pre takzvaný The ROG Keystone, ktorý otvára možnosti prenesenia nastavenia systému, či personalizácie laptopu. Zároveň však slúži aj k odomknutiu kryptovanej „Shadow Drive“ partícii na disku.

Ďalej tu nájdeme vzadu a vľavo Audio jack, 2x USB 3.2 Gen 1 Type-A, LAN RJ45 (Ethernet), HDMI 2.0b, USB 3:2 Gen2 Type C. V praxi tu nechýba nič. Vytkol by som však fakt, že väčšinu portov nájdeme v zadnej časti laptopu.

Recenzia pokračuje na ďalšej strane, po kliknutí na tlačidlo “2” nižšie.

Komentuj!