Register

A password will be e-mailed to you.

Posledný mesiac v tomto školskom roku už klope na dvere a spolu s ním dorazí aj nová várka hier v rámci predplatného Xbox Live Gold/Game Pass Ultimate. Našincov by mohla zaujať predovšetkým slovenská hra, prípadne súboje ikonických superhrdinov a zloduchov.

Začnime však pekne postupne, a to titulmi, ktoré budú dostupné hneď od začiatku mesiaca. V prvom rade tu máme The King’s Bird od Graffiti Games‬. Hra na prvý pohľad zaujme najmä štylizáciou a sprievodnou hudbou, no táto skákačka s mechanikou lietania/plachtenia by toho mala ponúknuť predsa len viac. Recenzie sú pozitívne, hra si dokonca odniesla z rôznych výstav i ocenenia, tak prečo jej nedať šancu, no nie?

Od začiatku mesiaca jún bude k dispozícii aj bojovka NeoGeo Battle Coliseum z roku 2005, hoci na Xbox 360 dorazila v rámci programu Xbox Live Arcade až o päť rokov neskôr, avšak s niekoľkými zmenami a vylepšeniami. Tešiť sa možno na 2 vs. 2 tag súboje, no i na netradičný singleplayer, keďže ten je od bežných bojoviek odlišný, nakoľko pripomína skôr survival súboje, pretože bojujete proti nepriateľom, pokiaľ je to možné.

Dostávame sa k hre, ktorá je od košického štúdia Games Farm. To nám v roku 2018 naservírovalo izometrické single-player RPG Shadows: Awakening, ktoré je vlastne remakom (prvá polovica) a zároveň aj sequelom (druhá polovica) Shadows: Heretic Kingdoms. Do série patrí aj Kult: Heretic Kingdoms, ale to z tohto pohľadu nie je dôležité. Podstatné je, že slovenský titul stojí za pozornosť, o čom svedčia aj dobré recenzie, keďže väčšinou padali známky okolo 70 %. Ak máte RPG radi, prípadne si chcete vyskúšať, či slovenská hra môže kvalitami konkurovať zahraničnej tvorbe, potom sa do Shadows: Awakening môžete 16. júna smelo pustiť.

Posledná hra júnovej Games with Gold ponuky bude pre mnohých aj tou najzaujímavejšou, nakoľko ide o výbornú bojovku Injustice: Gods Among Us, ktorá sa v budúcnosti dočká animovanej filmovej adaptácie, o čom sme sa dozvedeli iba nedávno. Na trhu je síce už pokračovanie, ktoré je v mnohých oblastiach lepšie, no prvý diel Injustice je stále skvelou a modernou záležitosťou. Superhrdinovia a zloduchovia z komiksov od DC Comics pribudnú do ponuky 16. júna, čím dôjde k uzatvoreniu júnovej nádielky.

Zdroj: Xbox Wire

Komentuj!