Register

A password will be e-mailed to you.

Do internetových vôd sa začínajú v čoraz väčšom množstve vlievať informácie o spin-offe Final Fantasy série, ktorý má okrem iného obsahovať súbojový systém kompletne v štýle Souls hier. Bližšie informácie o tejto prekvapujúcej novinke má však údajne priniesť až vydavateľstvo Square Enix v rámci blížiacej sa E3 Show.

Na pokračovaní slávnej série budú okrem pôvodných tvorcov vraj pracovať aj vývojári z Team Ninja (stojaci za známou sériou Nioh), ktorí sú priamo podriadení štúdiu Koei Tecmo (v minulosti vytvorilo akčný kúsok Dissidia NT). Nová časť série, ktorá má mimochodom niesť názov Final Fantasy Origin, okrem súbojového systému vraj ponúkne kompletnú hrateľnosť v štýle Souls hier a zároveň bude zdieľať identické univerzum spolu s prvým dielom Final Fantasy série z roku 1987.

Náročnosť Final Fantasy Origin má byť menej tvrdá než vyššie menovaných hier, pretože tvorcovia chcú osloviť a zaujať širšie hráčske spektrum. A aby toho nebolo málo, máme sa ešte tento rok tešiť na údajné vydanie alfa demoverzie, ktorá nemá byť nepodobná uplynulým testom série Nioh.

Hra má okrem toho vyjsť výhradne na platforme PlayStation 5, exkluzivita však má byť iba dočasná a časom sa jej majú dočkať aj PC hráči. Aktuálne je prakticky nemožné určiť, či ide iba o nepodložené fámy, alebo sa v uverejnených informáciách skrýva zrnko pravdy. Odpoveď pravdepodobne prinesie už najbližšia E3 akcia, o ktorej vás v každom prípade budeme ešte informovať.

Komentuj!