Register

A password will be e-mailed to you.

Slovenská stredoškolská eSport liga je nezisková organizácia, ktorá sa v súčasnosti snaží vytvárať priestor a platformu pre mladých, amatérskych a poloamatéskych hráčov – stredoškolákov. V doterajšom krátkom priebehu sa organizácia SSEL podieľala na historicky prvej stredoškolskej eSport lige, zatiaľčo v týchto dňoch je jej pozornosť upriamená na takzvané Spring Cupy spojené s offline akciami.

Tento projekt vznikol medzi žiakmi žiarskeho osemročného gymnázia, kde sa partia mladých študentov zamyslela nad absenciou svetového fenoménu „eSportu“ v našich slovenských končinách. Týmto projektom by organizácia SSEL rada docielila rozšíreniu eSportu medzi všetky vekové kategórie. Samotná liga sa vo svojej premiérovej sezóne spustila v rámci celého Slovenska, kde sa zapojilo dokopy takmer 100 tímov z vyše 50 rôznych škôl. Celkovo sa zapojilo cez 500 vášnivých hráčov a stredoškolákov. Tieto famózne čísla sú výsledkom kvalitnej organizácie, vysokého záujmu a túžby zmerať si sily s inou školou v najhranejších hrách súčasnosti (League of Legends, Counter Strike: Global Offensive, Hearstone: Heroes of Warcraft) a samozrejme, menšej motivácie v podobe cien, ktoré nám poskytli sponzori a partneri. Čo sa týka sponzorov a partnerov, dnes po boku SSEL stoja mená ako Hicoria (servery, VPS) či XGames.sk (hry, konzoly).

Názory a ohlasy

Fanúšik Dominik: Rešpekt pre tých, čo toto vymysleli… Každý hráč sníval o takomto niečom aj na Slovensku. Fakt. Ďakujeme!

Fanúšik Ján: Chtělo by ňeco takového i pro ČR. 😀

Fanúšik Ondrej: Len tak ďalej chalani! Držím palce.

Hlavný organizátor Richard Oles: Reakcie na náš projekt sú rôznorodé. Niektorí ho vítajú s otvorenou náručou, niektorí si naopak myslia, že eSport na školy nepatrí. Ale prečo nepodporovať všetky voľnočasové aktivity, ktoré majú aspoň nejaký zmysel?

Spoluorganizátor Erik Demolli: Projekt má veľmi veľký potenciál. To, s čím sme prišli my, na čele s Rišom, nemá na Slovensku obdobu. Zamerali sme na okruh ľudí, ktorí boli doteraz ignorovaní, no ten čas skončil a verím, že spoločnými silami sa nám na Slovensku podarí vytvoriť niečo veľké a trvácne.

O organizácii SSEL

Myšlienka projektu bola v našich hlavách dlhšie obdobie, no realizácie sa jej dostalo až v októbri 2016. Vtedy obyčajný nápad dostal reálny pohyb a začali sa diať veci. Za všetkým stojí parita mladých stredoškolákov vo veku od 16 do 19 rokov, ktorí sa už nechceli prizerať ako tak veľký fenomén, akým je Esport, jednoducho obchádza našu domovinu, poprípade je určený len pre vybranú skupinu ľudí.

Kontakt:

E-mail: oles@ssel.sk

Web: www.ssel.sk

Facebook

Komentuj!