Register

A password will be e-mailed to you.

V súvislosti s vydanými ovládačmi grafických akcelerátorov od AMD či NVIDIA sa vždy hovorí len o optimalizácii či náraste veľmi malého výkonu v hrách. Avšak nové ovládače pre DirectX 12 zvyšujú výkon omnoho výraznejšie. 

Nové ovládače s označením 378.78 “Game Ready” sľubujú podstatné navýšenie výkonu hlavne pre aplikácie využívajúce DirectX 12. Avšak hlavným dôvodom vydania novej zelenej aktualizácie je Ghost Recon: Wildlands.  Nárast výkonu by mal znamenať až 33% zlepšenia behu hry. NVIDIA to potvrdila aj oficiálnou cestou, že zvýšenie výkonu pre DirectX12 bolo ich hlavnou prioritou.  6 hier sa doznalo zvýšenia výkonu až o 16%, viď obrázok:

Nutné je však dodať, že nie každá hra zaznamená rovnaký nárast výkonu. Napríklad Ashes of Singularity a Gears of War 4 pridá 9-10% fps naviac (čo samozrejme stále nie je málo). Spomenutý Wildlands si pripočíta “len” 4% snímkov za sekundu naviac. Okrem Ghost Recon si polepšia aj ARK: Survival Evolved, Conan Exiles, Dishonored 2, Mirror’s Edge Catalyst, Obduction, Paragon, War Thunder, Watch Dogs 2, The Witcher 3 a The Witness. Týmto však zoznam nekončí a NVIDIA bude pridávať na zoznam ďalšie hry a samozrejme Mass Effect: Andromeda medzi nimi taktiež nesmie chýbať.

Ak ste vášnivý herný fotograf, nové ovládače potešia dvojnásobne. NVIDIA totiž pridáva lepšie možnosti fotografovania v hrách, ktoré budú mať zabudovanú podporu Ansel. Použivatelia budú môcť natočiť kameru v akomkoľvek uhle. Rovnako tak pribudne aj podpora pre VR. NVIDIA tento prídavok opisuje ako luxusný print screen.  Plnej podpory sa konečne dočká aj GeForce GTX1080Ti. Nové ovládače nájdete TU.

 

Komentuj!