Register

A password will be e-mailed to you.

Pokiaľ ste si niekedy kúpili lepšiu grafickú kartu nVidia alebo AMD, dostali ste k nej herný kód k najnovším hrám. Keď sa vám hra nepáčila, nebol žiadny problém kód niekomu darovať, alebo predať. No v nVidii sa tomu rozhodli zabrániť a podobný prístup už nebude možný, alebo aspoň bude obtiažny.

Pokiaľ si v dnešnej dobe kúpite grafické karty GTX 1080 a GTX 1070, vrátane notebookových, dostanete k nim kód k hre For Honor, alebo Ghost Recon Wildlands. Sú to zároveň prvé hry, pri ktorých nVidia uplatňuje novú politiku k aktivácii kódov. Po novom už neaktivujete hru priamo na vašom hernom účte, ale musíte ju aktivovať cez GeForce Experience. Ten zároveň overí, že hra je aktivovaná na zostave s harvérom, ku ktorému bol kód pribalený. Má to zabrániť špekulantom, ktorí vo veľkom nakúpia grafické karty do maloobchodu a predávajú herné kódy ďalej. Hry pribalené ku grafickým kartám totiž majú hodnotu 60€ a preto si človek môže predajom herných kódov celkom dobre prilepšiť. exp

Doplatia však na to užívatelia, ktorým sa z nejakého dôvodu hra nehodí a budú ju chcieť darovať kamarátom alebo rodinným príslušníkom. Samozrejme že tento nový systém sa dá obísť. Stačí keď sa do GeForce Experience a herného účtu prihlásite na počítači s konkrétnou grafickou kartou, čo v prípade že vám kód (pre)dal kamarát, nebude problém. Po aktivácii hry ju už totiž môžete hrať na akomkoľvek počítači a chová sa ako štandardná hra. Nemusíte sa tak báť, že vám prestane fungovať po novom upgrade hardvéru. Či podobný systém nasadí aj AMD, zatiaľ nie je jasné. Každopádne je to ďalší zo systémov ochrán, na ktoré doplácajú aj poctiví nakupujúci.

Komentuj!