Register

A password will be e-mailed to you.

DOOM je jednou z najočakávanejších hier roku a tento víkend si ho v open beta podobe mohli konečne vyskúšať úplne všetci. Hodnotenia na Steame však ukazujú, že pre väčšinu hráčov je titul sklamaním.  

V čase písania článku už hráči pridali na Steam vyše 12 tisíc recenzií, z ktorých je takmer 8 tisíc negatívnych. Väčšina kritiky sa točí okolo pocitu, že nový Doom už jednoducho nie je Doomom. Častou výtkou je aj prílišná podobnosť so sériou Halo a inými áčkovými multiplayerovými titulmi, pričom fanúšikovia značky Doom si od novej hry sľubovali pravý opak.

Podľa najvyššie hodnotenej recenzie napríklad vývojári z id Software sľubovali, že DOOM bude ako “Bruce Lee s brokovnicou na skateboarde”, pričom hráči namiesto toho dostali “Master Chiefa s vodnou pištoľkou na nákupnom vozíku”. Iné recenzie tvrdia, že DOOM sa pokúsil spojiť najlepšie prvky moderných a old-schoolových strieľačiek do jedného celku, no namiesto toho spojil z oboch žánrov to najhoršie. Viacero hráčov má tiež pri hraní pocit, že DOOM bol v prvom rade vytvorený pre konzoly a na PC hráčoch vývojárom príliš nezáležalo.

Pozitívne recenzie sa naopak na titul pozerajú z pohľadu nováčika pri sérii Doom a zdôrazňujú, že aj keď možno nejde o sľubovaný návrat ku koreňom, hra je stále zábavná a nezaslúži si prehnanú kritiku.

Aký názor máte vy? Využili ste tento víkend na otestovanie DOOMu? Ak ste to nestihli, máte ešte poslednú šancu. Open beta bola totiž o deň predĺžená a končí až zajtra ráno o 6:00 nášho času.

Komentuj!