Register

A password will be e-mailed to you.

Hier, ktoré vám dávajú možnosť výberu, za ktorú stranu kopať, je viacero. Sami sa tak môžete často rozhodovať, či chcete byť dobrákom od kosti, alebo ho hrať iba občasne a medzitým sa utrhúť z reťaze. Niekedy zase voľba prichádza na konci a je len na vás, či vo vás preváži kladná alebo záporná stránka. My sme sa rozhodli pozrieť na TOP 5 hier, kde nemáte možnosť voľby a od úvodných do záverečných tituliek ste na strane zla.

Hatred

Začnime rovno tým najakuálnejším. Hatred je kontroverzným projektom, ktorý ďaleko viac rozdeľuje masy. Vžívate sa sa úlohy narušeného človeka, ktorému jedného dňa preskočí v hlave a rozhodne sa, že má po krk celej ľudskej spoločnosti. Preto vychádza do ulíc s jediným cieľom – vyzabíjať všetko. Hra sa rozhodne nevyhýba brutalite a ani únosom či mučeniu. Je len na vás, či tento koncept budete brať vážne alebo nie. Je zrejmé, že poľskí tvorcovia z Destructive Creations to brali s rezervou a snažili sa hlavne vytvoriť drsnú a nekompromisnú zábavu pre určitú skupinu fanúšikov. Napokon viacerí sa zhodujú, že odhliadnúc od námetu ide o obstojnú akčnú záležitosť. Destructive Creations sa už počnúc oznámením snažili šokovať hlavne v snahe vytvoriť čo najväčšie haló a podporiť predaje. To sa im nepochybne podarilo, pretože len na Steame bolo ich dielo veľkým hitom. Hatred uprednostňujeme aj pred podobným Postalom. Uvidíme aká bude jeho odpoveď v podobe reduxu.

440_246383447

Lucius

Lucius viac-menej vychádza z filmu Diabol prichádza. Neexistuje iná hra, kde stvárňujete syna samotného diabla, za čo sa môžeme poďakovať štúdiu Shiver Games. Teda poďakovať… Lucius je hra v štýle Hitmana, odohrávajúca sa vo veľkom sídle a jeho okolí. Tam máte za úlohu ako malý, a spočiatku nevinne pôsobiaci chlapec, postupne likvidovať vybraných členov rodiny, rodinných priateľov, sluhov a podobne. Neskôr naviac získate aj nové schopnosti, s ktorými je zabíjanie ľahšie, ale i tak si musíte dávať pozor na odhalenie. O tri roky neskôr došlo aj na pokračovanie, ale to vzbudilo ešte rozporuplnejšie reakcie ako prvý diel. Ak ste však priaznivcami podobného typu hororov, za vyskúšanie nič nedáte.

How-To-Install-Lucius-PC-Game-without-errors

Prototype

Prototype je v zásade mestská akcia, kde hráte za supermutanta. Alex Mercer bol kedysi obyčajný Američan, ale na svoju minulosť si od momentu, keď sa prebudí v márnici, vôbec nespomína. Jediné po čom túži, je pomsta. A hoci sa súčasne snaží s pomocou svojich nových schopností zastaviť šíreniu vírusu v New Yorku, robí tak čisto zo sebeckých pohnútok a neváha pri tom požierať nevinných ľudí, len aby sa posilnil. Jeho zlá karma sa naviac definítivne prejavila v pokračovaní, kde už stvárňoval hlavného antagonistu, po ktorom šiel nový hlavný hrdina James Heller.

prototype_by_tech_mike-d3a3r38

Overlord

Overlord sa doslova pýši tým, že stvárňujete toho najhoršieho a naodpornejšieho zloducha, akého ste kedy mali možnosť vidieť. Akurát pritom nezabúda na nutnú dávku humoru. Ste Overlordom a po tom, čo vás vaši nohsledi vykopú z hrobu a vrátia vám život, vašim hlavným cieľom je znova nastoliť vládu zla, ktoré bolo potlačené. Počas celej hry si budujete armádu, pričom máte možnosť využívať štyri druhy prisluhovačov a každý z nich je vhodný na niečo iné. Ide o pomerne zaujímavý mix stratégie, akcie a logickej hry, ktorý si uťahuje zo všetkých možných fantasy klišé a dočkal sa pomerne pozitívnej odozvy. Nakoniec neostalo len pri jednom dieli, vzniklo ešte priame pokračovanie a ďalšie spin-offy.

WhsTuqS

Dungeon Keeper

Aj v slávnom Dungeon Keeperovi sa snažíte stať tým najhorším zloduchom celej histórie. Tentokrát však na to idete úplne inak. Ako pán jaskyne túžite po ovládnutí podzemia a preto staviate rôzne kobky, mučiarne a budujete si svoj dungeon. Zároveň sa musíte brániť útokom hrdinov, pretože vaše rozpínajúce impérium im zákonite bude ležať v žalúdku. Treba viac predstavovať toto legendárne dielo od štúdia Bullfrog? Zahrajte si ho sami.

maxresdefault

Čestná zmienka patrí čerstvému titulu Plague Inc: Evolved, kde sa v roli smrtiaceho vírusu snažíte zničiť celé ľudstvo. Originálny nápad nie? Na aké ďalšie podobné tituly si spomínate?

Komentuj!